Giv en hjælpende hånd til Jul

givenhaand

Der er mange familie i Danmark, som ikke har råd til at holde den jul for deres børn, som de gerne vil give dem – og som de fleste andre børn får lov at opleve.

Det kan skyldes arbejdsløshed, sygdom eller skilsmisse – og desværre er det oftest børnene, der lider mest under disse ting.

Der er flere officielle instanser, som har glimrende ordninger, hvor man kan ansøge om hjælp – men de er ofte så overbebyrdede, at de er nødt til at afvise mange, selvom de også har brug for hjælpen.

Gennem de sidste par år har en lille håndfuld private personer via Jubiis debatforum startet deres egen indsamling, hvor værdigt trængende kan ansøge om lidt julehjælp.

Der bliver ikke hverken modtaget eller givet kontanter (for at undgå misbrug af hjælpen) – til gengæld fordeles der bamser, brugt tøj og legetøj, gavekort, hjemmebag, julepynt, slik og guf og masser af andre ting, som venlige mennesker vælger at donere.

Ofte er det endda tidligere modtagere af julehjælpen, som nu er kommet på fode, som nu vælger at hjælpe andre.

Hvis DU har noget gammelt tøj eller legetøj i overskud, kan overse at bage en ekstra plade vanillekranse, vil donere et lille gavekort til fx Netto eller BR – så har du nu muligheden.
Det vil betyde SÅ meget for den familie, som ender med at modtage gaverne, og som på den måde kan give deres børn en god og hyggelig jul.

Er du interesseret i at donere, så skriv en mail til juletråd@gmail.com med “GIV” i emnefeltet.

Mailen skal indeholde følgende information:

– Hvad vil du give?
– Vil du sende, bringe eller skal det afhentes?
– Evt bopælsby, hvis det skal hentes

Hvis du derimod mangler hjælp til at holde jul med dine børn, så sender du en mail til: juletraad@gmail.com og skriver “MOD” i emnefeltet.
Mailen skal indeholde følgende information:

– Navn
– Adresse
– Børn og alder på disse (samt køn)
– Hvad man især kunne ønske sig (foruden gavekort) – skriv gerne størrelser, hvis du ønsker dig tøj til børnene.

Alle vil få besked inden 10. december, så det hele kan nå at være fremme inden jul 🙂

Jeg håber meget, at du vil hjælpe med at sprede budskabet, så vi kan få samlet mest muligt ind inden jul.
Hvis du har en blog, må du meget gerne linke til dette indlæg (sig til, hvis du har brug for et stykke grafik, så sender jeg det gerne), og ellers kan du dele budskabet med dine venner på Facebook, ved at trykke “Like/Synes Godt Om” øverst eller nederst på dette indlæg.

Virksomhedsdonationer er også MEGET velkomne, og de får reklame både her på blogindlægget og inde på Jubii debatten – indtil videre har følgende virksomheder støttet op om indsamlingen (listen opdateres løbende):
Jubii
ByNeel
MacWine
Chokoladehimlen
3C Ads A/S
Vejen Kommune

Du er velkommen til at følge med inde på Jubii debatten for at se, hvor langt indsamlingen skrider frem.

Billedkilde: Kristligt Dagblad

del artiklen på FacebookDel på Facebook

1 Kommentar

  • Hej! Rigtig godt koncept, følger selv med på debatten og har fulgt juletråden. Jeg har smidt et indlæg på min blog lidt alá dit 🙂
    God Jul

    Mvh Kristina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *