Voksenvenligt børnemusik

cder

Herhjemme har Trutten sin helt egen iPod med sin helt egen musik.

Eller, det vil sige, det havde han – indtil han fik for vane at putte ting i skraldespanden, som altså så røg helt ud – med mindre min kæreste eller jeg huskede at tjekke efter, inden vi smed det ned i skakten.

Men dengang han havde – da var den fyldt med skøn børnemusik, som vi voksne også kunne holde ud at høre på.

Jeg har ikke temperament til at gå og lytte til Bamses regnsang – eller Kaj og Andrea en helt dag, så jeg fandt efterhånden frem til nogle forskellige CD’er, som Trutten elskede, og som jeg også godt gad at høre.

Søs Fenger – Vuggeviser – er min absolut favorit, når det kommer til Truttens musik.
Da han var helt lillebitte, satte jeg den altid på, når han blev lagt til at sove sin formiddagslur. Det er nogle virkelig fine sange, hun har valgt til CD’en, og hun synger dem simpelthen så smukt.

Kim Larsen – Glemmebogen For Børn*, ville min kæreste gerne have. Det er børnesange med Kim Larsens glimt i øjet – de er skægge, gode at danse til (hvis du i hvert fald spørger Trutten) – og så er der en masse gamle klassikere derpå.

Sidst men absolut ikke mindst er der Åh Abe CD boksen*, som indeholder 7 CD’er med stort set alle de børnesange, man overhovedet kan komme i tanke om – og så koster den kun ca. 220 kr.
Det er en blanding af en masse danske kunstnere – så stilen og kvaliteten er også meget svingende, og vi har da sange, vi med det samme skipper hen over.

Men alt i alt er det en virkelig god investering – og vi har været rigtig glade for vores.

Oven i købet fik vi i barselsgave en Åh Abe sangbog*, med alle sangene fra CD’erne – og det er en perfekt gave til sådan nogen som os, som roder rundt i alle de forskellige tekster.

Til gengæld kan jeg altså ikke anbefale “De Små Synger” – selve sangbogen er rigtig god, den er vi glad for – men CD’en er et børnekor med dame, der synger for – i meget klassisk kor-stil – så den er altså ikke blevet afspillet ret mange gange herhjemme 😉

Og så vil jeg for øvrigt gerne give thumbs up til Saxo, som jeg har linket til i dette indlæg. Jeg købte i sin tid vores Åh Abe CD box gennem dem – og da den ankom var én af CD’erne i stykker. De sendte uden bøvl og beregning en ny CD til mig, uden at jeg skulle returnere den gamle. God og hurtig service!

Obs. Links markeret med en * er sponsorlinks, hvor jeg får en mindre procentdel af et eventuelt køb genereret via linket.
Det koster dig ikke noget, og såfremt du ikke ønsker dette, står det dig naturligvis frit for at google dig frem til et direkte link i stedet.
Selve indholdet i dette blogindlæg er ikke købt eller betalt af en sponsor – det er stadigt et udtryk for min egen, selvstændige mening.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • :0) glad for jeg ikke er den eneste – hvor temperamentet ikke er til Kaj og Andrea allday! Har haft lidt dårlig samvittighed over det…
  Vi har også iPod her i huset. Vores søn har dog ikke smidt den væk – men “blot” brændt højtaleren af i stuen… Vi har også de samme cd’er og har nydt dem i fulde drag! Jeg kan iøvrigt derudover anbefale cd’en tjubang chokolademand med Alberte! Den har vi danset og
  grinet til! Der er god fart på titelnummeret og derudover er der bla. et smukt nummer “månebarn” og hun synger jo bare så flot!
  Go’ blog du har her!
  :0) Louise

  • Hej Louise,

   Tak for tippet – den bliver helt sikkert indkøbt, så snart Trutten har fået købt sig en ny iPod – eller, så snart hans Mor får taget sig sammen til at gøre det 🙂

   Vi har efterhånden hørt de andre CD’er alt for mange gange, så det vil være skønt med lidt nyt musik 🙂

   Venligst,
   Lisbeth

 • Åh ja, Søs Fengers Vuggeviser var også min yndlings barselsgave (selv om jeg ikke kunne høre den uden at tude de første par uger ;). Den kørte hver eneste aften herhjemme det første års tid og jeg kan stadig ikke blive træt af den.
  Og jeg vil give Louise ret i, at Tjubang Chokolademand også er rigtig dejlig, ikke mindst nummeret “Månebarn”.

  Åh Abe kan jeg heller ikke høre uden at zappe. Nogle af numrene er jo direkte stressende. Men jeg er vild med Nocolai Steens´ numre derpå 🙂

  “De små synger” har vi også gemt laangt væk 😉

  Vi har en CD herhejmme som hedder “Kom og dans en tigerdans”, som er et stort hit hos Carla og som hun efterhånden kan synge med på de fleste af sangene på.

  • Haha – Søs Fengers CD var også en ren tåreperser herhjemme i starten (sikke en tudemarie jeg egentlig var – selv Americas Next TopModel kunne bringe tårerne frem 😀 ).

   Den der, Kom og Dans en Tigerdans – er den også god til de voksne, eller er det mest børnemusik?
   Og hvor er det vildt, at hun kan synge med – Trutten er begyndte med sine første små ord – men indtil videre er det vildeste, han kan sige “Mer Mælk” – men altså, det tæller jo også nærmest for en hel sætning 😛

 • Jep, Åh Abe er også en sikker klassiker her, og egentlig synes jeg bare, at det er fint at udvalget er så varieret, at man er sikker på, at der er noget man kan lide. Jeg krydser bare fingre for, at nogle af dem, jeg altid hopper over, er nogen andres yndlings. 🙂

  Ellers er troldungen her også helt vild med Alphabeat, Trentemøller og Beatles. Jeg tror nogengange, at det mest er os voksne, der synes, at ungerne skal høre “børnemusik”, og at de er lige så glade for alt muligt andet. 😉

  • Du har helt ret – men fordelen ved børnemusikken er, at så kan jeg også finde ud af at synge med 😀
   Jeg er en klovn til det med sangtekster (lidt a la min veninde, der trofast gennem længere tid havde sunget “Johnny The Ripper” til Justin Timberlakes “Cry Me A River” 😀 – så jeg er klart på hjemmebane, når det er sange, jeg kan huske, helt fra jeg selv var lille 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *