Truttens første sko

bisgaard

Man siger normalt, at når et barn har gået stabilt i min. 3 uger, er det klar til at få sit første par sko.
Forrige weekend satte min kæreste, Trutten og jeg derfor kursen mod det Indre København for at shoppe sko.

I sig selv er det en pænt uoverskuelige opgave sådan en lørdag formiddag, hvor alle andre har fået stort set samme idé – men når det så skal kombineres med en 15 måneder dreng, der sprudler af energi – og som samtidigt skal holdes stille længe nok til, at man kan A: måle hans fod helt præcist, B: proppe sko på fødderne af ham og nå at binde snørrebåndene – ja så har man altså brug for alt det overskud, man overhovedet kan samle sammen.

Vi nåede så kun til den del, hvor vi fik fødderne målt. Derefter måtte ekspedienten konstatere, at alt var udsolgt af både sko og sandaler – hvortil hun tilføjede, at vi jo godt nok også var sent ude…
Det er så åbenbart Regel Nr. 1 indenfor køb af fodtøj til børn, at sandaler skal købes senest til februar (og i hvert fald, og dette er MEGET vigtigt, allerallersenest inden børnepengene kommer i slutningen af april) og vinterstøvler skal så købes i slutningen af sommerferien.

Vi kom derfor tomhændede hjem, og jeg kastede mig over netshopping, hvor jeg heldigvis kunne konstatere, at Trutten ikke behøvede at gå barfodet hele sommeren, fordi hans Mor og Far var pinligt uoplyste indenfor området.

Jeg bestilte to forskellige par sko for at kunne afprøve, hvilke der passede bedst i bredden.
Det fik jeg dog slet ikke mulighed for at tjekke, for da skoene kom, og jeg gav ham det første par på, blev han simpelthen så stolt og glad, at han konsekvent nægtede at tage dem af igen.

Vi fik dog listet dem af, da han var slumret hen om natten, men det første han gør, når han vågner, er at luske hen til os med dem i hånden for at få hjælp til at tage dem på.

Trutten endte altså med at vælge et par Bisgaard begyndersko*, som vi har købt hos her* til den nette sum af 499 kr.

Udover designet, som åbenbart tydeligt appellerer til Trutten, så skulle de være rigtig gode som de allerførste sko, fordi de støtter godt op om foden.

Og så fik jeg at vide, at man bør holde sig fra velcrolukning, da barnet nemt selv kan hive dem af – og fordi de ikke holder særlig godt efter et par ture i sandkassen 😉

De sko, som altså blev fravalgt, men som jeg synes, er noget så fine – er disse, også fra Bisgaard,*, som har en fin lille stjerne på siden.

Hos GrowingFeet* har de en smart lille fodmåler, som man kan printe ud og bruge til at måle barnets fod.
Hvis du køber hos dem, kan du gratis bestille én med i en lamineret udgave.

Derudover har de en ret smart feature i deres netshop, hvor du for 39 kr. (mener jeg, det var) kan købe en pakkeseddel med, som kan bruges til at returnere varer til dem.

Jeg købte jo fx to par sko og vidste på forhånd, at det ene par skulle retur – så for mig kunne det godt betale sig, så jeg ikke skulle af med 75 kr. som en pakkeseddel ellers koster på posthuset.

Derudover fik jeg et par strømper med – og et gavekort på 100 kr. til et fremtidigt køb hos dem, så jeg er virkelig godt tilfreds med deres service.

Obs. Links markeret med en * er sponsorlinks, hvor jeg får en mindre procentdel af et eventuelt køb genereret via linket.

Det koster dig ikke noget, og såfremt du ikke ønsker dette, står det dig naturligvis frit for at google dig frem til et direkte link i stedet.

Selve indholdet i dette blogindlæg er ikke købt eller betalt af en sponsor – det er stadigt et udtryk for min egen, selvstændige mening.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Velkommen til børnesko-verden 🙂 Det skal du nok få meget sjov ud af (og pengeproblemer over) de næste mange år…. Børnesko er sgu DYRE!

  Mht velcrolukning vil jeg sige, at det kun er sandt, indtil barnet bliver et par år og forstår nytten i at tage sko af og på selv. Der er snørebånd dømt ude, for der går altså noget længere, før de selv kan snøre den slags. Og det holder altså ok… Lillepigen her har haft sko med velcrolukning hele sidste sommer og efterår (både sandaler og kondisko), og de holdt.

  Og så synes jeg altså, vi skal lave en oprørsbevægelse mht det der med at sko skal købes flere måneder i forvejen. Jeg har ganske vist vænnet mig til at tænke i det (Lillepigen fik sine første sko, da hun var 11 mdr), men det er simpelthen så åndsvagt. For hvad gør man fx når ens barn pludselig vokser uset meget henover sommeren, og man står i begyndelsen af august med et par alt for små sandaler??? Beder ungen klemme tæerne sammen??? Nej, det holder altså ikke…

  Mvh
  Mette

  • Hej Mette,

   Tusinde tak for dit input – det er jo en helt ny verden, som min kæreste og jeg tydeligvis slet ikke har styr på endnu 😀

   Kunne velcrolukningen også godt overleve sand, jord og snavs?
   For ja nu hvor du siger det, kan jeg jo roligt forestille mig, hvor praktisk det bliver, når han er lidt større, men stadigt ikke er stor nok til at binde sine snørrebånd.

   Mht. det der hamstring af børnesko og sandaler, så forstår jeg det simpelthen ikke – altså jeg kan ikke forstå, hvordan de helt små størrelser fx også kan være udsolgte – for du kan jo ikke købe barnets første sko, før det kan gå – og før det kan gå, ved du jo ikke, hvilken størrelse du skal have – så hvordan kan man købe dem på forhånd?

   Grådige københavnske damer – hrmpf! 😉

  • Jeg har faktisk hørt rigtig mange positive ting om Polkadotten, så jeg burde snart tage mig sammen til at komme derind og kigge.
   De skulle vist også have Arena smykker og læderjakker fra Munderingskompagniet til noget billigere priser end andre steder.

 • Jamen Lisbeth, det kunne jeg såmænd godt have fortalt dig:-) Det der med børnesko og støvler er en videnskab i sig selv.
  Hvis man ved, hvad man vil have, og det ved vi jo;-) så er det her i Odense i ok tid, at købe vinterstøvler 1.sep. og sandaler 1.april.
  Sidste år havde vi jo et rigtig varmt forår, og vores søn havde sandaler på fra 1. april til 1. september, mere eller mindre hver dag. De holdt utrolig nok til det, men blev også smurt med lædderfedt ca. hver 14 dag.
  I år blev de ligeledes købt 1. april, men han har dem altså på for første gang i dag, pga vejret har været så ringe. Begge gangene har sandalerne været fra Bisgaard, de er så super lækre.
  Jeg talte med ekspidienten da jeg købte dem, og hun sagde også, at man ikke skulle vente til børnepengene kom, for så var det helt crazy;-) Hi, hi en helt ny verden man lige skal lure:-)

  • Jamen du skal jo sige den slags!! 😀

   Vores børnepenge indgår bare i det månedlige budget til Trutten, så jeg har slet ikke overvejet, at den slags kunne have betydning.
   Truttens sandaler er også fra Bisgaard – han burde jo nok egentlig have haft dem på i går, men jeg havde helt glemt, de stod og så flotte ud inde på hans værelse 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *