Alexander McQueen sagsøger Steve Madden

Steve Madden er nok af mange kendt som et firma, der er leveringsdygtigt i meget inspirerede udgaver af de sko, som kun de færreste har råd til. Ofte kan man sagtens se forskel, idét Steve Maddens udgave adskiller sig fra originalen på visse mere eller mindre væsentlige punkter. Denne kopi af Alexander McQueens Faithful støvlet er dog stort set identisk med originalen - ja faktisk er det kun på selve lynlåsen, man er i stand til at se forskel (der kan så også sagtens være forskel i kvaliteten af materialerne - men det er ikke så nemt at afgøre ud fra et billede). Det er åbenbart for meget af det gode for den kære Alexander McQueen, som nu har lagt sag an mod Steve Madden for at have lavet en instuderet kopi med henblik på at snylte (og profittere) på al den medieopmærksomhed, Alexander McQueens støvlet har fået. Jeg synes, det er skønt når fx Zara sælger items, som er tydeligt inspireret af tendenser og items fra high fashion designere - så længe man tydeligt er i stand til at se, at der ikke er tale om the real deal. Jeg står helt af, når der er mere kopi end inspiration bag varen - jeg køber det nemlig ikke for at lulle mig selv eller andre ind i den tro, at jeg har råd til den slags på en SU - jeg køber det, fordi jeg er vild med tankerne bag det og de tendenser, jeg ser på catwalken. Derfor synes jeg også kun, det er skønt, at Alexander McQueen nu tager dette skridt - og jeg er spændt på at se, hvad sagen ender ud i. Hvad er dit forhold til hhv. kopier og inspirerede items? Ps. det er originalen til venstre ;-)

mcqueenmadden

Steve Madden er nok af mange kendt som et firma, der er leveringsdygtigt i meget inspirerede udgaver af de sko, som kun de færreste har råd til.

Ofte kan man sagtens se forskel, idét Steve Maddens udgave adskiller sig fra originalen på visse mere eller mindre væsentlige punkter.

Denne kopi af Alexander McQueens Faithful støvlet er dog stort set identisk med originalen – ja faktisk er det kun på selve lynlåsen, man er i stand til at se forskel (der kan så også sagtens være forskel i kvaliteten af materialerne – men det er ikke så nemt at afgøre ud fra et billede).

Det er åbenbart for meget af det gode for den kære Alexander McQueen, som nu har lagt sag an mod Steve Madden for at have lavet en instuderet kopi med henblik på at snylte (og profittere) på al den medieopmærksomhed, Alexander McQueens støvlet har fået.

Jeg synes, det er skønt, når fx Zara sælger items, som er tydeligt inspireret af tendenser og items fra high fashion designere – så længe man tydeligt er i stand til at se, at der ikke er tale om the real deal.

Jeg står dog helt af, når der er mere kopi end inspiration bag varen – jeg køber det nemlig ikke for at lulle mig selv eller andre ind i den tro, at jeg har råd til den slags på en SU – jeg køber det, fordi jeg er vild med tankerne bag designet og de tendenser, jeg ser på catwalken.

Derfor synes jeg også kun, det er befriende, at Alexander McQueen nu tager dette skridt – og jeg er spændt på at se, hvad sagen ender ud i. Højst sandsynligt ender det jo nok desværre med et forlig, hvor offentligheden ikke får adgang til indholdet.

Hvad er dit forhold til hhv. kopier og inspirerede items?

Billedkilde: Billederne florerer overalt på diverse modeblogs

Ps. det er originalen til venstre 😉

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Alt hvad vi køber (high street osv.) er jo inspirerede items…i hvert fald det meste af det og sådan er det jo, men når der er tale om direkte kopiering, så står jeg altså af. I hvert fald hvis jeg ved at det er en kopi – jeg mener…man kan jo godt købe et par støvler, som man slet ikke er klar over er en kopi af fx Stella Mcc. og som sådan er man “uskyldig”, men at hapse 34 Prada, LV eller Gucci tasker, bluser mm i Thailand…det er bare for meget.

  • Ja de fleste ting er jo inspirerede – men jeg tænker mere på de tilfælde, hvor du tydeligt kan se, at en blazer fra Zara er inspireret af fx en bestemt blazer hos Balenciaga.

   Det har jeg det egentlig fint med – men som hér, hvor Steve Maddens stort set er identisk – så bliver det for meget.

   Kopier fra Østen osv. står jeg helt af overfor.
   Dels fordi det ser så billigt ud, dels fordi alt ved det bare er forket – og dels fordi jeg nok er mærket af mit studie, hvor jeg bl.a. har specialiseret mig i ophavsret.

   Så det er nok også derfor, jeg nørder den med spændt at følge med i søgsmålet mod Steve Madden 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *