Økologi + Fairtrade = Hippie?

Der var en gang, hvor jeg så absolut ikke kunne se fidusen i noget som økologi, fairtrade og bæredygtighed. Det var dengang, hvor jeg kun havde mig selv at stå til ansvar overfor - og hvor min største bekymring var, hvorvidt jeg skulle have flade eller høje sko på næste dag (det er dog stadigt et issue - damn you, københavnske brosten!). Selvom det lyder som en kliché, så ændrede den slags sig, da jeg blev Mor og pludselig fik ansvaret for et lillebitte væsen som er helt og aldeles afhængig af mig og af hans dejlige far. Nu går jeg pludselig på jagt i Netto efter deres beskedne udvalg af økologiske produkter - dels for at skåne min lille Trut for alverdens giftstoffer - og dels for at hjælpe med at sørge for, at han også har mulighed for at se sine børnebørn vokse op her på jorden. Inden det hele bliver alt for sentimental med idylliske mentale billeder af små dyr i regnskoven og violinmusik i baggrunden, så må jeg hellere bevæge mig videre til det, det hele drejer sig om; nemlig Cola!

Biocola

Der var en gang, hvor jeg så absolut ikke kunne se fidusen i noget som økologi, fairtrade og bæredygtighed.

Det var dengang, hvor jeg kun havde mig selv at stå til ansvar overfor – og hvor min største bekymring var, hvorvidt jeg skulle have flade eller høje sko på næste dag (det er dog stadigt et issue – damn you, københavnske brosten!).

Selvom det lyder som en kliché, så ændrede den slags sig, da jeg blev Mor og pludselig fik ansvaret for et lillebitte væsen som er helt og aldeles afhængig af mig og af hans dejlige far.

Nu er mit velduftende vaskemiddel skiftet ud med Neutral og jeg går pludselig på jagt i Netto efter deres beskedne udvalg af økologiske produkter – dels for at skåne min lille Trut for alverdens giftstoffer – og dels for at hjælpe med at sørge for, at han også har mulighed for at se sine børnebørn vokse op her på jorden.

Inden det hele bliver alt for sentimental med idylliske mentale billeder af små dyr i regnskoven og violinmusik i baggrunden, så må jeg hellere bevæge mig videre til det, det hele drejer sig om; nemlig Cola!

Jeg blev kontaktet af Fair4All som spurgte, om jeg kunne tænke mig at smage deres nye økologiske fairtrade cola. Umiddelbart har Cola ikke særlig meget at gøre med bloggens emner, men jeg valgte alligevel at sige ja tak, da det indirekte kunne tænkes at have interesse for andre forældre end lige mig – og derudover vil jeg gerne hjælpe med at sprede det gode budskab om fairtrade og økologi.

Godt nok går der flere år, før Trutten får lov at smage den slags, men skiftet til økologiske produkter gælder altså også hans mor og far.

Jeg modtog en kasse med deres økologiske fairtrade cola’er og flere andre lækre økologiske fairtrade produkter.

Colaen – som var i en fin og funky dåse, smagte ikke sådan helt af Coca Cola – men det kan man selvfølgelig heller ikke forvente – der findes trods alt ikke noget, der når op på højde med det.

Det var nok nærmere en citrusudgave af Jolly Cola, vi var ude i – og her må jeg hellere gå til bekendelse og indrømme, at eftersom jeg ikke er den store sodavandsdrikker, så trak jeg på eksperthjælpen – nemlig min kæreste.

Han var ikke jublende begejstret – men han er altså også ret stor fan af Coca Cola. Han udtalte dog, at den er et yderst værdigt alternativ til de fleste andre colaer på markedet – og så er det et kæmpe plus, at den er fairtrade.

De andre lækkerier i pakken var straks mere noget for mig. Jeg har svælget i chilichokolade, smoothies og iskaffe blends – og alt var fairtrade.

Colaen koster ca. 16 kr og kan købes i specialbutikker og i flere caféer landet over.

Kig evt. på Fair4all for at se hvilke andre forskellige fairtrade produkter, der efterhånden fåes her i Danmark.

Og SÅ har jeg vist også blogget nok i den gode sags tjeneste for denne gang 😉

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *