Retro legetøj fra gemmerne

Sidst jeg besøge mine forældre i Jylland, gik jeg på rov på vores loft, som rummer uanede mængder af gammelt guld (bl.a. lå der utallige store stakke af gamle Anders And blade, som jeg uden tvivl skal have fragtet til København på den ene eller anden måde). Jeg fandt nogle af mine egne kasser med gammelt legetøj, og efter at have arbejdet mig gennem utallige barbiedukker og al deres tilbehør (min kæreste mener ikke, det er passende legetøj for en lille dreng, hrmpf!), fandt jeg denne fantastiske sag. Det er en helt plain oldschool tumledukke, som rejser sig op, så snart man skubber til den - og så har den en lille bjælde indeni. Jeg elsker dens 50'er look - og så er min lille trut også fuldstændig forelsket i den - og han er meget fortvivlet over, at kravleevnerne ikke helt er gode nok til at jagte den rundt i stuen, når han får skubbet til den.

tumle

Sidst jeg besøge mine forældre i Jylland, gik jeg på rov på vores loft, som rummer uanede mængder af gammelt guld (bl.a. lå der utallige store stakke af gamle Anders And blade, som jeg uden tvivl skal have fragtet til København på den ene eller anden måde).

Jeg fandt nogle af mine egne kasser med gammelt legetøj, og efter at have arbejdet mig gennem utallige barbiedukker og al deres tilbehør (min kæreste mener ikke, det er passende legetøj for en lille dreng, hrmpf!), fandt jeg denne fantastiske sag.

Det er en helt plain oldschool tumledukke, som rejser sig op, så snart man skubber til den – og så har den en lille bjælde indeni.

Jeg elsker dens 50’er look – og så er min lille trut også fuldstændig forelsket i den – og han er meget fortvivlet over, at kravleevnerne ikke helt er gode nok til at jagte den rundt i stuen, når han får skubbet til den.

bimse

Derudover fandt jeg også en pose med Bimser – eller, jeg mener i hvert fald, det er dét, de hedder – kan du mon huske det?

De der meget søde bamser, som både kan stoppe tæer og fingre i munden og øerne.

Min kæreste og jeg har flere gange mimrende talt om de gode gamle dage – og i den forbindelse også Bimserne – så glæden var stor, da jeg dukkede op med disse.

Jeg synes, det er helt fantastisk, når tingene har en historie og ikke bare er et stykke Lamaze-legetøj, man har hevet ud af bunken i den lokale Babysam – så jeg sætter stor pris på, at mine forældre har så stort et loft, at alle mine gamle ting har fået lov at ligge og gemme sig deroppe.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Ha ha – nej, hvor er det sjovt, Lisbeth. Jeg har netop lige gennemgået noget at mit gamle babylegetøj hos min mor, hvor jeg netop også faldt for en tumledukke; dog formet som en kanin.

  Jeg har i øvrigt også haft en Bimse (det mener jeg også, de hedder). Den skal da vist også findes frem fra gemmerne.

 • Ha ha – jamen ja de hed ¨Bøller¨ da jeg var lille i (host…) 1970’erne – Har faktisk een endnu ifoert meget fikse hjemmestrikkede klapbukser og halstoerklaede som jeg ikke naenner at smide ud ;O)

 • Hmmm.. jeg kan se, der hersker en del uenig hed om navnet.

  Kan det mon have noget at gøre med Jylland vs. Sjælland?

  Jeg selv er vokset op i Jylland, og jeg mener altså også, mine hed Bimse 😛

  Venligst,
  Lisbeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *