Jeg ELSKER Christianshavnerkagen / Christianhavnertærten fra Lagkagehuset.
Det er nok faktisk det allerbedste, jeg kan få, hvis jeg skal købe en kage fra en bager.
For nogle uger siden, havde de lavet en virkelig god variant med den samme lækre bund og en mascarponecreme toppet med frisk melon – og den vippede altså christianshavnerkagen af pinden.
I weekenden hvor Fidusen havde fødselsdag, besluttede vi os for at forsøge at gøre dem kunsten efter.
Jeg googlede mig frem til lidt forskellige bud på opskrifter og endte med følgende opskrift, som virkelig ramte plet.
Christianshavnertærte a la Lagkagehuset
Bunden:
190 g groft hakkede hasselnødder
140 g fint hakkede hasselnødder
190 g æggehvider
375 g sukker
15 g vanillesukker
15 g bagepulver
75 g knuste kiks (vi brugte digestive, men de var altså lidt for salte)
En knivspids salt
Mascarponecremen:
500 g mascarpone (2 alm. bøtter)
Kornene fra 2 vanillestænger
fintrevet citronskal fra 2 usprøjtede citroner
½ l. piskefløde
ca. 8 spsk flormelis
Pynt
2 slags meloner (ikke vandmelon)
Fremgangsmåde:
Æggehviderne piskes helt stive, hvorefter du tilsætter sukker blandt med vanillesukker lidt efter lidt. Pisk godt igennem og vend herefter kiks, nødder, bagepulver og salt i dejen.
Dejen skal fordeles i en smurt springform – men sørg for at smørre den virkelig godt og overveje evt. at putte bagepapir i, for vores dej brændte altså en smule fast i siderne på springformen.
Herefter skal den have ca. 40 minutter ved 200 g – hold godt øje med den, så den ikke brænder på.
Den tages ud af ovnen og formen og køles helt af.
Derefter pisker du fløden til flødeskum, og vender det forsigtigt sammen med mascarponen, vanillekornene og citronskallen. Tilsæt til sidst flormelis og vend forsigtigt det hele sammen.
Cremen fordeles ovenpå den afkølede bund og toppes med en masse finthakkede melontern (gerne finere end på mit billede) og voila – du har den mest fantastiske kage, som helt sikkert vækker stor succes.
Del på Facebook
Uhada! Den ser god ud! Skal prøves snarest 🙂
Den kan også varmt anbefales Charlotte – og frugten kan jo varieres i det uendelige alt efter, hvad det lige er sæson for 🙂
Super lækker kage! Er det hasselnødder og mandler?
Du har nemlig beskrevet hasselnødder to gange.
Tak for opskriften. Hilsen Heidi
Det er begge dele hasselnødder – de skal bare hakkes hhv. groft og fint 🙂
Mvh Lisbeth
Den ser super lækker ud! Hvor mange personer er kagen ca til og hvilke størrelse springform brugte du ? 🙂
Hilse Lise.
Hvor stor en springform brugte du ?
Kan den laves nogle timer før den skal spises, eller?
Ja det kan du sagtens gøre – jeg vil næsten også mene, at du godt kan lave den aftenen inden 🙂
Held og lykke med kagen.
Dbh Lisbeth
Kommer der ikke for meget æggehvide i? Min kage er på ingen måde lige så mørk af nødder som på billedet. Så træls….
Hvordan i alverden afmåler man 190 g æggehvide? 😀
Du kan enten veje det direkte ned i en skål – eller gå efter de mål der står på emballagen, hvis du bruger pasteuriserede æg 🙂
Mon ikke mandler kan bruges? Der er flere medlemmer af familien, der ikke tåler hasselnødder.