Mit Folkemøde ♥

Billedkilde: Mascha

Jeg har netop tilbragt 4 dage i smukke Allinge på Bornholm, hvor jeg for første gang deltog i Folkemødet.
De sidste par år har jeg siddet og fulgt med på Twitter og været SÅ misundelig på alle dem, der deltog – og efterfølgende har jeg tænkt at NÆSTE år – der skulle jeg i hvert fald med!
I år tog Michala mig på ordet og sørgede for at bestille overnatning og transport til os begge, og det er jeg simpelthen så glad for, at hun gjorde 🙂

Det har nemlig i den grad været 4 fantastiske og meget intensive dage – og det har fuldt ud levet op til mine forventninger, som ellers var pænt høje! 😉

Rent fagligt skulle jeg selv deltage i en enkelt paneldebat hos Dansk Journalistforbund. Det handlede om fordele og ulemper ved at stå udenfor det traditionelle arbejdsmarked – hvor jeg som selvstændig fik lejlighed til at fortælle lidt om min hverdag, om de ting der gør mig glade – og om de udforinger der bestemt også følger med (jeg tænker næsten, det passende kunne danne basis for et indlæg her på bloggen, for I er mange, der jævnligt spørger ind til mit arbejdsliv).

Der var et par andre atypisk beskæftigede – som det så fint hedder – og så deltog både Dansk Journalistforbunds næstformand samt to politikere i debatten.
Vi fik afslutningsvist lovning fra politikerne på, at de vil genoptage arbejdet for at få etableret en barselsfond for selvstændige – og dét er bestemt en fin start, synes jeg.
Hvis du er nysgerrig på debatten, så blev den filmet og kan ses lige her.

Billedkilde: Mascha

Resten af Folkemødet var for mit vedkommende udelukkende networking, fest og ballade – og så havde jeg en del paneldebatter, jeg gerne ville overvære, men altså primært af personlig interesse.
Jeg havde de bedste partneres in crime – bl.a. Mascha, Louise og hendes mand, Michala og Camilla. En helt fantastisk gruppe at hænge ud med – sjældent har jeg grinet så meget som i de dage ♥

Hele det der koncept med, at du som helt almindelig person, kan sidde og blande dig i debatter om de emner, du er passioneret omkring – og rent faktisk få politikerne i tale; det er jeg ret tosset med. Jeg havde bl.a. følgende oplæg på min liste: Finansministerens tanker om sin brug af sociale medier, Alt for damerne live: Helle Thorning-Schmidt, Angst er blevet en børnesygdom, De digitalt indfødte kommer nu – er vi klar? Kampen om mediernes fremtid, Hvordan trives unge i den digitale verden – ja jeg nåede sågar forbi en østers-meditation, så det var et pænt alsidigt program 😀

Hvis du på nogen måde overvejer at tage med på Folkemødet næste år, så kan jeg kun anbefale, at du gør det!
Man får så mange fantastiske input ud af det, man lærer en masse nye mennesker at kende (allerede på færgen mod Bornholm faldt vi i snak med flere forskellige mennesker og på kajen blev vi tilbudt et lift mod Allinge), man møder en masse mennesker man allerede kendte i forvejen, og så er det jo et rent Slaraffenland med alle de spændende debatter, der foregår i løbet af de 4 dage. Festerne, ja de er et helt kapitel for sig og er jo næsten turen værd bare i sig selv 😉

Var der mon nogen af jer, der var med på Folkemødet i år – eller som tidligere har været det?

 

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *