Design din egen vielsesring af dit eget guld

vielsesringe i eget design

Da vi skulle finde ud af, hvilke vielsesringe vi gerne ville have, kiggede vi hos en masse forskellige guldsmede. Jeg er ikke vild med de masseproducerede ringe og ville dels gerne have noget unikt – og samtidigt ville jeg også gerne selv være med til at sætte mit eget præg på designet.
Da jeg så samtidigt fik tilbudt mine forældres gamle vielsesringe (de har været skilt i en del år), så var det jo oplagt at benytte guldet derfra til at skabe to nye ringe, der kunne være de fysiske tegn på vores løfte til hinanden, minde mig om den kærlighed jeg er skabt af – og samtidigt også huske mig på, hvor vigtigt det er at passe på kærligheden, når man først har fundet den.

Jeg faldt i den forbindelse over Ege Art – som er en guldsmed lige uden for Fredericia, der laver smykker på bestilling – og meget gerne af dit eget gamle guld. Hvis du selv har alt guldet til et sæt vielsesringe, så kan du få dem lavet for helt ned til 1.950 kr. – det er en betydelig forskel i forhold til de guldsmede, jeg først havde talt med her i København 😉

Jeg havde fundet et par billeder, som lidt kunne skitsere, hvad vi gerne ville have. Dem sendte jeg til Jørgen sammen med beskrivelse af mål, hvor groft overfladen skulle slibes osv. – og på baggrund af det, lavede han to modeller i voks, som han sendte til os, så vi helt konkret kunne prøve ringene og komme med eventuelle tilpasninger og justeringer, inden han lavede dem. Man behøver derfor ikke en gang at besøge ham fysisk – selvom det selvfølgelig gør hele processen lidt nemmere.

Jeg elsker idéen om, at vi selv har designet vores ringe – og at det kun er os. der har lige præcist dette design, fordi det er håndlavet – og faktisk tilbyder Jørgen også ekstra muligheder for at gøre smykkerne endnu mere personlige – fx kan man få støbt sit fingeraftryk (eller sin kommende mands) ind i ringen. Jeg så nogle eksempler på det hjemme hos ham, som virkelig var overraskende lækre at se på (jeg havde en helt anden forestilling af det, da jeg først læste om det) – men dem har jeg desværre ikke lige kunne finde billeder af.

Vores egne ringe skal jeg naturligvis nok vise, når jeg får billeder fra vores fotograf – men vi er begge SÅ glade for dem og for alt det, de symboliserer – og det har Jørgen fra Ege Art formået at udtrykke på den mest fantastiske måde med vores ringe. Men indtil da ville jeg lige give tippet om dine egne designs i vielsesringe med dit eget guld til en spotpris videre – det er i hvert fald bestemt noget, der har sparet os for mange penge – og som endnu vigtigere har givet os lige præcist de ringe, vi gik og drømte om.

Er der mon andre, der selv har designet deres vielsesring – og hvordan fandt I frem til det endelige design?
del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *