opskrift på ceviche med torsk avocado mango granatæble og koriander

Ceviche med torsk, avocado, mango, granatæble og lime

Denne opskrift på ceviche med torsk kan også sagtens laves med en anden hvidfisk. Den er lynhurtig at lave selv, og her har jeg valgt at anrette den med mango, avocado, granatæble, rødløg, chili og koriander - men du kan sagtens skifte nogle af tingene ud, hvis der er andet, du har mere lyst til.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Fisk, Forret, Hovedret
Keyword: Cevice
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g Torsk eller anden hvidfisk Fisken skal fryses ned i min 48 timer før brug
  • 5 stk Lime
  • 1 stk Rød Chili
  • 1 stk Mango Sørg for at den er dejlig moden
  • 1 stk Granatæble Jeg køber altid granatæblekerner i en lille bøtter på køl fordi det er lettere
  • 2 stk Avocado De skal være modne
  • 2 stk Rødløg
  • 1 bundt Frisk koriander
  • 1 stk Brød Serveres som tilbehør

Sådan gør du

  • Fisken skal tjekkes for ben og skal derefter skæres i små mundrette bidder a ca. 2x2 cm. Husk at fisken skal have været frosset i mindst 48 timer i en almindelig fryser - eller 24 timer ved mindst -20 grader (det kan fiskehandlerens fryser fx).
  • Pres saften fra dine lime og hæld det i en lille plastikbøtte sammen med dine fisketern - sørg for at salte fisken samtidigt. Sørg for at al fisken er dækket af limesaft eller rør rundt i den jævnligt. Den skal ligge og trække i ca. 1 en times tid - men gerne længere :)
  • Mens fisken marineres, kan du gøre resten klar. Granatæblekernerne tages ud af frugten, chilien renses for kerner og snittes i ultratynde skiver, mangoen skæres i tern, rødløget snittes i tynde skiver, korianderen hakkes groft, og til allersidst skærer du avocadoerne i tern.
  • Når fisken er færdig med at trække, anretter du den pænt på tallerkener sammen med de ting du i mellemtiden har gjort klar. Hold lidt igen med chilien alt afhængig af, hvor stærkt I kan lide jeres mad.
    Limesaften fra marinaden hælder du hen over retten, drysser koriander på toppen - og voila, så er retten klar til at blive serveret med et stykke lækkert brød og evt. et godt glas hvidvin.

Noter

Retten kan sagtens bruges som både forret og hovedret. Hvis vi spiser den som en hovedret, så bruger jeg typisk ca. 150-200 g fisk pr person, og så serverer jeg også lidt ekstra brød til retten. 
Jeg drysser også nogle gange ristede majskerner ovenpå - det er lækkert med noget i retten som har en smule bid - de kan fx købes billigt lige her.