God og nem opskrift på Gateau Marcel – den syndige chokoladekage

God og nem opskrift på Gateau Marcel chokoladekage kendt fra den store bagedyst

God og nem opskrift på Gateau Marcel chokoladekage kendt fra den store bagedyst

God og nem opskrift på Gateau Marcel chokoladekage kendt fra den store bagedyst

God og nem opskrift på Gateau Marcel chokoladekage kendt fra den store bagedyst

God og nem opskrift på Gateau Marcel chokoladekage kendt fra den store bagedyst

Her følger en virkelig nem og fantastisk god opskrift på den syndige chokoladekage Gateau Marcel som bl.a. blev kendt fra Den Store Bagedyst.

Jeg lavede denne Gateau Marcel chokoladekage som dessert til nytårsaften, og nørj hvor var den GOD! Jeg elsker chokolade af god kvalitet, og denne kage er en kombination af en bagt chokoladebund med nærmest en chokolademousse ovenpå – det smager fantastisk!

Børnene er normalt ikke specielt vilde med mørk chokolade, men de elskede begge denne Gateau Marcel chokoladekage så højt, at min søn også valgte den som sin fødselsdagskage.

Der findes et væld af forskellige opskrifter på Gateau Marcel – og jeg håber stadigt en dag at få lov at smage den originale fra Michel Michaud – men indtil da har jeg fundet frem til denne opskrift, som jeg synes, er allerbedst.Gateau Marcel chokoladekage til ca. 12-15 personer

Ingredienser:

 • 300 g mørk chokolade af god kvalitet – jeg bruger Valrhona Guanaja 70% – men du kan sagtens bruge en anden kvalitetschokolade på ca 70%
 • 300 g smør
 • 300 g sukker
 • 200 g pasteuriserede æggeblommer
 • 250 g pasteuriserede æggehvider
 • God mørk kakaopulver til pynt – jeg bruger denne fra Valrhona
 • Evt chokoladespåner til pynt – jeg laver dem af en chokoladeblok fra Valrhona
 • Evt. guldstøv til pynt

Sådan gør du:

Smelt chokolade og smør i en gryde over lav varme.

Pisk æggeblommerne med halvdelen af sukkeret – pisk godt, så sukkeret ikke knaser længere.

Hæld forsigtigt den smeltede chokolade- og smørblanding ned i de piskede æggeblommer lidt efter lidt, mens du rører grundigt.

Pisk derefter æggehviderne med den sidste halvdel af sukkeret til hviderne er helt stive. Herefter vender du forsigtigt hviderne ned i chokoladeblandingen, så du ender med en rigtig lækker mousse.

Jeg hælder herefter blandingen over i en skål på vægten, så jeg kan veje den. Du skal nemlig kun bage mellem 1/3 og 1/2 af dejen – og det kan godt være lidt svært at vurdere med øjemål.

Den skal bages i en springform på ca. 22 cm. Jeg smører den med smagsneutralt olie om fx rapsolie, hvorefter jeg lægger et stykke bagepapir i bunden, inden jeg lukker formen -altså så papiret stikker udenfor. Derefter klipper jeg en lang strimmel bagepapir og lægger den indvendigt i formen rundt langs kanten. På den måde undgår man, at bagepapiret buler og krøller – men samtidigt er du også sikker på, at kagen er nem at få fri af formen.

Du hælder mellem 1/3 og 1/2 af dejen i formen og bager den midt i ovnen ved ca. 160 g varmluft – eller lidt varmere, hvis det er en almindelige ovn. Den skal bages i ca. 25-30 minutter. Imens sætter du resten af dejen i køleskabet.

Kagen hæver meget op inde i ovnenen, men så snart du tager den ud, falder den helt sammen i midten – og det er ganske normalt. Der er ingen mel i kagen, og derfor kan det ikke undgås.

Når kagen er færdigbagt, skal den køles af -helt af. Du lader den bare stå i springformen imens.

Når den er helt kold, fylder du resten af dejen ovenpå, og så sætter du den på køl igen med lidt film over, så den ikke tager imod smag fra andre ting i køleskabet.

Den må meget gerne stå på køl hele natten, og faktisk tager jeg den først ud lige umiddelbart inden servering – jeg kan nemlig bedst lide, at den er iskold.

Når du skal servere den, løsner du forsigtigt springformen og tager den helt ud af formen. Så pynter du den med kakaopulver og chokoladespåner og evt. lidt guldstøv – og voila så har du den mest syndige chokoladekage, du nogensinde har smagt.

Kagen kan også sagtens fryses, men indtil nu har vi altid nået at spise det hele, inden den er nået så langt 😉 men det er bestemt en mulighed, hvis du fx gerne vil have forberedt den i god tid til en festlig anledning.del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Mmmh den tror jeg at jeg vil lave til min fødselsdag for veninderne på lørdag. Tror du at man fx kan servere lidt god vanilleis til og vil den mon så række til 10 kvinder?
  Min springform er 23 cm så jeg kan jo evt skallere opskriften op med fx 20%
  Håber du hat det godt! Alt for længe siden!

 • Hej!

  Sikke en lækker kage! Tror du at den kan bages to dage i forvejen, og så stå på køl eller er den bedst hvis den er helt nybagt? 🙂

  Mvh
  Henriette 🙂

  • Det har jeg lidt svært ved at forestille mig – jeg tror simpelthen ikke, den vil kunne bages nok inde i midten.
   Jeg har før forsøgt at lave en større portion, og den flød desværre helt ud, da jeg skulle skære i den (den smagte dog stadigt fremragende, men var knapt så pæn at se på 😉
   jeg ville i stedet bage flere i denne størrelse – de kan sagtens fryses eller laves dagen før, så det gør det hele en smule lettere 🙂
   Mvh Lisbeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *