Spicy beef salad – opskrift på spicy oksekødssalat a la LêLê

opskrift spicy oksekødssalat

opskrift spicy oksekødssalat leëlê

opskrift spicy oksekødssalat

opskrift spicy thai salad

Jeg elsker den lækre spicy oksekødssalat fra LêLê, og det er med sikkerhed ALTID den, jeg vælger fra menukortet, når jeg forholdsvis ofte frekventerer en af deres restauranter.
Da vi rejste i Thailand i starten af året, stod den også ofte på menukortet i forskellige lækre varianter – spicy beef salad, hedder den der.

Den er heldigvis let at lave selv, og til frokost i dag formåede jeg faktisk at lave den med rester fra køleskabet – og så grønt og krydderurter fra køkkenhaven. Let, sundt og meget meget lækkert!

Det vigtigste er uden tvivl dressingen – den har den perfekte balance mellem salt, sødt, syrligt og umami – og den kan nærmest få enhver salat til at smage af det thailandske køkken 😀

Derudover er der tynde skiver oksekød – jeg brugte resterne af en grillet flanksteak – men du kan også bare grille en almindelig steak og skære den ud i skiver. Retten laves oprindelig med lunt oksekød, men den smager altså lige så dejligt, når det er koldt.

Derudover må man ikke gå ned på friske krydderurter; mynte, koriander og thai basilikum (du kan også bruge almindelig basilikum, hvis du ikke har andet), frisk rød chili i tynde skiver – og så er der masser af frisk hovedsalat, lidt rucula, frisk spinat eller hvad du ellers har.
Jeg har tilsat tomat, agurk og så kan jeg også godt lide lidt sød frugt som fx granatæblekerner eller mangotern – og sidst men ikke mindst, så skal den drysses med hakkede knasende peanuts på toppen.
Mmmm! – jeg kunne sagtens spise en ekstra portion lige nu 😀

Opskrift på Spicy beef salat – opskrift på spicy oksekødssalat a la LêLê til 1 person

opskrift Spicy beef salad

Det skal du bruge:

Dressing:

  • Saft fra 1 lime
  • 1 lille fed hvidløg – presset
  • Ca 2 cm frisk ingefær – revet
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 tsk soyasauce
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 spsk sesamolie eller olivenolie

Salat:

  • 150 g oksekød i tynde skiver
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk thai basilikum eller almindelig basilikum
  • 1 håndfuld hakkede peanuts
  • 1/3 agurk
  • 10 cherrytomater
  • 1 lille rødlåg
  • 2 håndfulde salatblade
  • Evt. en halv mango eller nogle granatæblekerner
  • Evt. en kvart lime

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne til dressingen og stil den til side.
Pluk salaten let i stykker og læg det på en tallerken. Halver agurken, skrab kernerne ud med en lille ske, og skær agurken i skrå stykker på ca. 1/2 cm tykkelse. Halver cherrytomateren – hvis tomaterne er større kan du bare skære dem i både.
Skær rådløget i meget tynde både og drys både løg, tomat og agurk ud over salaten. Hæld halvdelen af dressingen ud over, læg oksekødsstrimerne hen over salaten og drys  til sidst med de hakkede peanuts og evt. mangotern eller granatæblekerner.
Slut af med det sidste af dressingen og server evt. salaten med en limebåd, som smager dejligt frisk ud over salaten.

Du kan jo altid tilføje de ting, du lige har i køleskabet – forårsløg, grønne asparges, gulerødder i tynde strimler og snackærter er også afprøvet herhjemme med stor succes 😉

Den her spicy oksekødssalat er simpelthen så lækker som frokost eller aftensmad på en lun sommeraften, hvor man ikke har lyst til varm mad – og så er den både sund og lynhurtig at lave.

Rigtig god fornøjelse ♥

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *