Opskrift på Christianshavnerkage i en ny forklædning

♥ Reklame – i stolt samarbejde med Bosch ♥

Opskrift christianshavnerkage lagkagehuset

Christianshavnerkage fra lagkagehuset er en af mine yndlingskager, og jeg har tidligere delt min egen opskrift på en Christianshavnerkage a la Lagkagehuset her på bloggen, hvilket var utroligt populært.

Nu har jeg lavet den i en ny variant – og den er på alle måder mindst lige så god – og endnu flottere, hvis du spørger mig 😉

Anledningen er endnu en gang mit nye VitaFresh Pro køleskab fra Bosch, som jeg i den grad er gået hen og blevet begejstret for.
Som jeg nævnte tidligere, så er køleskabet ganske specielt forstået på den måde, at det har tre skuffer, hvor temperaturen og luftfugtigheden er nøje tilpasset de produkter, der skal opbevares deri, sådan at holdbarheden forlænges markant.

Især sådan noget som bær, er ærlig talt en trist fornøjelse at købe i dyre domme, med mindre man spiser dem i løbet af et par ganske få dage. De bliver slatne, bløde og dårlige i løbet af ingen tid – og når man har et barn, der er tosset med friske bær – og barnet har en mor, der er tosset med kager med friske bær, så er det jo ærlig talt en skam! 😉

Men altså, det er jo ikke kun med bær, at vi for alvor kan mærke en forskel på køleskabet – det er også vores helt almindelige hverdagsfødevarer, som holder sig friske meget længere. Spinat, som jeg altid har herhjemme til både salat og omeletter, de friske krydderurter som normalt lynhurtigt bliver slatne, gulerødderne der er sprøde meget længere – og det er altså virkelig nogle af de ting, jeg desværre ellers er nødt til at kassere en gang i  mellem, fordi vi ikke når at få det spist.
Mælk, kød, fisk osv. kan også holde sig længere – men mælk drikker vi så meget af, at det aldrig når at blive for gammelt herhjemme – og kød køber vi normalt fra dag til dag, så der har vi ikke haft gavn af det endnu, men til gengæld nyder jeg at kunne sortere det i de dertilindrettede skuffer, så hele køleskabet er lidt mere overskueligt.

Det er altså primært på frugt og grønt, at jeg allerede kan mærke en stor forskel – både i hvor sprøde og friske tingene er når vi spiser dem – men især også på hvor meget vi pludselig kan undgå at smide ud. Og det gør mig altså virkelig glad!!

#stopspildafmad er sådan et fint tiltag, og vi har også gjort mange ting herhjemme for at undgå at smide madvarer ud og laver fx jævnligt retter for med resterne fra køleskabet – men det her køleskab har gjort det hele en stor del lettere.
Jeg er oprigtigt og hånden på hjertet faktisk virkelig begejstret over det – og jeg havde faktisk egentlig forberedt et lille forsøg med at sætte en bakke hindbær i den nye VitaFresh Pro skuffe – og en bakke i vores gamle køleskab for at vise forskellen, men min mand mente, at det lige blev en tand for TV-shop agtigt 😀 – i stedet kan du se et skema her med hvor længe de forskellige ting kan holde sig i et almindeligt køleskab ift i VitaFresh Pro fra Bosch.

Du kan justere luftfugtigheden i skuffen med frugt og grønt for at tilpasse den alt efter om du har frugt, grøntsager eller begge dele – og om vinteren har vi fx stort set kun grøntsager i skuffen, så det er en ganske smart funktion.

Sammen med køleskabet fik jeg også en virkelig smart guide og oversigt over, hvordan manbør opbevare sine forskellige madvarer – vidste du fx, at tomater, kartofler og løg slet ikke bør være i køleskabet?
Guiden kan du finde lige her.

Men altså, køleskabet er flot med sin fine front i stål (YAY), det er lækkert indeni med opdelingen, som gør det hele meget mere overskueligt for os, som ellers har et lettere kaotisk køleskab, der er masser af lys i hele køleskabet – ikke kun på den øverste hylde, og så taler det virkelig til mit bæredygtige hjerte, når det på den måde kan forlænge holdbarheden på vores fødevarer.

Jeg tænker endnu en gang at dele ud af en af mine yndlingsopskrifter på en kage med bær – det er jo oplagt med køleskabet her 😉
Kagen skulle egentlig også have været pyntet med et hav af friske bær – men min datter var hjemme, da jeg skulle tage billeder af kagen, og hun mente altså, at den var meget flottere med de spiselige blomster – men for god ordens skyld, så smager den altså klart bedst, hvis der er friske bær på toppen 😉

Jeg har her lavet den med moussebomber inspireret af dygtige Ditte – men hvis du ikke har mod på at kaste dig ud i det, så nøjes du bare med at lave jordbærmoussen og fordeler den på den afkølede bund 🙂

Opskrift på en Christianshavnerkage a la Lagkagehuset:

Det skal du bruge:

Bunden

 • 190 g æggehvider
 • 190 g groft hakkede hasselnødder
 • 140 g fint hakkede hasselnødder
 • 375 g sukker
 • 2 tsk vanillesukker
 • 2 tsk bagepulver
 • 75 g knuste kiks (jeg brugte ca. 25 g Digestiver og 50 g Mariekiks)

Jordbærmousse

 • 7 dl piskefløde
 • 700 g jordbær
 • Kornene fra 1 vanillestang
 • Saften fra 1/2 citron
 • 7 blade husblas
 • 7 spsk rørsukker

Brombærmousse

 • 3 dl piskefløde
 • 300 g brombær (eller en anden slags bær)
 • Kornene fra 1/2 vanillestang
 • Saften fra 1/2 citron
 • 4 blade husblas
 • 3 spsk rørsukker

Pynt

Masser af friske bær (fx jordbær, hindbær, blåbær, brombær, ribs osv.)
Evt. spiselige blomster

Sådan gør du:

Kagebunden:

Pisk æggehviderne helt stive og tilsæt sukker og vanillesukker lidt efter lidt. Pisk godt igennem og vend herefter kiks, nødder og bagepulver i dejen.

Dejen skal fordeles i en smurt springform – men sørg for at smørre den virkelig godt eller endnu bedre at lægge bagepapir i bunden og rundt langs siden på formen (klip en lang strimmel)

Herefter skal den have ca. 45 minutter ved 175 g varmluftsovn – hold godt øje med den, så den ikke brænder på.

Den tages ud af ovnen og formen og køles helt af.

Mousserne

Start med din jordbærmousse – men brombærmoussen laves på helt samme måde.
Hæld bær, vanillekorn, sukker og citronsaft i en gryde, bring det i kog og lader det småkoge i ca. 15 minutter.
Læg husblassen i en skål med kold vand (sørg for at der er god plads) og lad det ligge i ca. 15  minutter.
Når din bærmos er færdig med at koge, skal du si den, så du kun har bærsaft tilbage. Jeg hælder det gennem en sigte og bruger en ske til sidst for at få al saften ud. Læg husblassen i saften og rør godt – du kan evt. lige lune saften en smule med husblassen i mens du rører grundigt, så du er sikker på, at det er helt opløst – men det må endelig ikke koge!
Lad saften køle helt af – det er virkelig vigtigt for at undgå, at moussen skiller.

Mens saften køler, pisker du fløden til en let flødeskum – du må endelig ikke piske alt for meget.
Når din saft er afkølet – altså sådan lunken, ikke iskold – så hælder du den over i en stor skål og vender flødeskummet i lidt efter lidt – brug en dejskraber og rør endelig ikke for meget, så den mister luftigheden.

Saml kagen

Jeg har lavet 3 store moussebomber, 4 mellem og ca. 10 små – dem støber du først i dine siliconeforme.
Ditte har lavet den mest fantastiske guide til, hvordan du laver de perfekte moussebomber, og hvis du følger den, så kan det (næsten) ikke gå galt.
Du finder hendes videoguide lige her

Du skal sætte moussebomberne i fryseren i minimum 2 timer – men de kan sagtens være der meget længere.
Resten af din jordbærmousse skal fordeles ovenpå kagebunden – det er en smule lettere at styre, hvis du først sætter moussen på køl en times tid, men du kan også godt klare det uden.
Jeg har brugt en af de der smarte plaststrimler, man ser i Den Store Bagedyst 😀 – den lægger du rundt om kagen inden i springformen, inden du fordeler moussen.
Derefter sætter du kagen i køleskabet i et par timer – den kan også sagtens stå natten over, så du i princippet kan forberede det hele dagen i forvejen.
En halv times tid inden serveringen tager du kagen ud af køleskabet, åbner springformen og fjerner forsigtigt plaststrimlen.
Herefter trykker du moussebomberne ud af formene og lægger dem ovenpå, hvorefter du pynter med masser af friske bær og spiselige blomster.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *