Rød spidskålssalat – en lækker lilla vintersalat

img_9653

img_9624

Rød spidskålssalat med granatæble, blåbær, valnødder og lilla blomkål
Opskrift på sund vintersalat med lilla spidskål, lilla blomkål, blåbær, granatæbler og valnødder

Rød spidskålssalat – en opskrift på en fantastisk vintersalat i lækre lilla nuancer med rød spidskål, lilla blomkål, granatæble, blåbær og valnødder. En sund og fyldig salat, der mætter meget og er fuld af antioxidanter.

Jeg har en fridag med Fidusen i dag – eller; dvs. hun holder fri, og jeg arbejder 😀
Hun elsker at være hjemme hos mig, selvom hun det meste af tiden er nødt til at lege med sig selv – så sidder jeg med computeren på hendes værelse eller i legekælderen, så vi alligevel er sammen – og vores fælles frokostpause bliver altid brugt på et spil UNO eller Ludo.

I dag har vi lavet den her vintersalat – en rød spidskålssalat til frokost – en rigtig pigesalat i lutter lilla nuancer 😉
Min nabos svigermor havde anbefalet mig at prøve et rødt (eller lilla som min datter mener det er) spidskål, fordi den er lidt sødere i smagen, og den anbefaling er hermed givet videre. Jeg fandt et i Føtex, men de er vist efterhånden forholdsvis nemme at opstøve i supermarkederne.
Her har vi sat det samme med andre knasende sprøde lilla lækkerier – og jeg har toppet min egen portion med hakkede valnødder, men det er min datter ikke fan af – så det er ikke med på billederne 😉
Det vigtigste, når man laver en salat med kål (både hvidkål og rødkål er også storfavoritter herhjemme) er egentlig bare at få det snittet så fint som muligt.
Jeg bruger et mandolinjern, men det kan også sagtens bare snittes fint med en god kniv i stedet.

Lækker rød spidskålssalat med rød spidskål til ca. 4 personer

Det skal du bruge

  • Et halvt rødt spidskål
  • Et halvt blomkål – evt. et lilla blomkål
  • Kernerne fra et halvt granatæble
  • En lille bakke blåbær
  • En håndfuld hakkede valnødder
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike
  • ca. 1 tsk sennep
  • ca. 1 spsk honning

Sådan gør du

Snit kålen meget fint, del blomkålen i små buketter og fordel begge dele i en stor skål eller et fad.

Bland 3 spsk olivenoliel, 1 spsk æbleeddike, ca. 1 tsk sennep og ca. 1 spsk honning i en skål og pisk kraftigt med fx en gaffel. Smag til – jeg kan godt lide, den er til den syrlige side, men du kan sagtens tilsætte ekstra honning, hvis du foretrækker den mere sød.

Bland kål med dressingen og fordel det godt.
Drys herefter granatæblekerner, blåbær og hakkede valnødder udover, og salaten er klar til servering.

Den kan sagtens holde sig et par dage i en lufttæt beholder i køleskabet – og den smager fantastisk til stor set alt – i går fik vi den fx med boller i karry – og i dag har vi bare spist den alene til frokost.

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *