God og nem opskrift på verdens bedste jordbærtærte

Jeg lover, at denne opskrift på en jordbærtærte med mascarponecreme, marcipan, chokolade og masser af friske jordbær er den nemmeste, bedste og hurtigste du overhovedet kan lave.

008

jordbaerkage

009

Nem, hurtig og god opskrift på hjemmelavet jordbærtærte med marcipan, chokolade, mørdej og mascarponecreme
Nem, hurtig og god opskrift på hjemmelavet jordbærtærte med marcipan, chokolade, mørdej og mascarponecreme

Det er ikke helt sæson for danske jordbær endnu, men jeg kan ikke vente – så jeg har altså tyvstartet lidt med nogle økologiske søde jordbær, jeg fandt forleden – og jeg kan godt afsløre, at min jordbærkage var et hit som dessert herhjemme.

Jeg har bagt en bund af mørdej, fyldt den med en mazarinmasse lavet af marcipan, penslet den med flydende mørk chokolade, smurt et tykt lag mascarponecreme på, dækket den med jordbær og pyntet med mynteblade og spiselige blomster. Let og meget lækkert!015

Opskrift på jordbærtærte til ca. 10-12 personer

Det skal du bruge:

Mørdej:

  • 150 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 125 g blødt smør
  • 1 æg

Mazarinmasse:

  • 150 g marcipan
  • 150 g rørsukker
  • 150 g blødt smør
  • 2 æg
  • 25-50 g hvedemel

Mascarponecreme:

  • 250 g mascarpone
  • 2,5 dl piskefløde
  • Kornene fra 1 vanillestang (flæk den på langs og skrab dem ud med bagsiden af en kniv og bland det med flormelisen for at undgå, at det klumper i cremen)
  • 1-2 spsk flormelis

Derudover:

  • Ca. 100 g smeltet mørk chokolade
  • Masser af søde jordbær – ca. 500 g
  • Evt. lidt mynte eller spiselige blomster (fx hornvioler) som pynt

Sådan gør du

Mørdej

Smuldr smørret i melet med hænderne, til den er helt smuldret uden klumper. Tilsæt flormelis og ægget og saml hurtigt dejen til en kugle med hænderne og stil den i køleskabet.

Mazarinmassen

Skær marcipanen i små stykker og rør den sammen med sukkeret. Jeg bruger min røremaskine, men ellers må du i gang med hænderne. Tilsæt smør og æg og rør kraftigt med røremaskinen eller evt. med en håndpisker og en dejkrog. Pisk melet i til allersidst.

Mascarponecremen

Pisk alle ingredienser sammen grundigt og længe, så den bliver dejlig luftig, og stil den derefter i køleskabet.

Tærten

Beklæd tærteformen med bagepapir. Fordel mørdejen i tærteformen og prik huller i den rundt omkring med en gaffel.
Jeg plejer at rulle den ud på et bord med mel og så rykke den stykvis over i tærteformen – det lykkedes mig aldrig at få alt over i ét stykke 😀

Mazarinmassen smøres ovenpå mørdejen, og tærten sættes i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Hold godt øje med tærten det sidste stykke tid – den skal være dejlig gylden, men det går pludselig stærkt – og den må endelig ikke blive tør.

Når tærten er helt afkølet, smelter du den mørke chokolade over et vandbad, og pensler tærten med chokoladen. Derefter smører du et dejlig tykt lag mascarponecreme på tærten og dækker cremen med halverede jordbær.
Pynt gerne med fx mynteblade og spiselige blomster – og voila, så er tærten klar til servering.

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *