Sådan får du dine børn til at sove med garanti! (næsten)

Anmeldelse af kaninen der så gerne ville sove bog
Boganmeldelse af bogen kaninen der så gerne ville sove den virker

022

Jeg tror næppe, der er nogle forældre, der ikke kender til de utallige frustrationer og konflikter, der kan være forbundet med puttesituationen om aftenen.
Da mine  børn var yngre brugte jeg timevis på at sidde og søge efter det gyldne råd til, hvordan man dog får sine børn til at falde i søvn – uden gråd, uden skældud og uden at bruge hele sin aften på det.

Nu har jeg løsningen! 🙂

Der er skrevet en bog netop til dette formål, som hedder Kaninen der så gerne ville sove, som er skrevet af Carl-Johan Forssén Ehrlin. Det er ikke en bog med gode råd til mor og far. Det er i stedet en bog, der skal læses højt for barnet i selve sovesituationen, og som simpelthen får barnet til at slappe af og overgive sig til søvnen.

Ja – jeg var også ganske skeptisk, da jeg læste den ene lovprisning efter den anden, efter bogen først udkom i udlandet – for det kan godt være, den virker på børn – men virker den måske på min stædige og til tider skruphysteriske 4-årige datter?

Den slags er der kun én måde at finde ud af – det måtte komme an på en prøve. Jeg har derfor læst bogen højt for børnene de seneste tre aftener, og konklusionen er rimelig klar:
Den virker!

Den er lidt svær at læse op – nogle ting skal læses højt, nogle ting skal læses sagte -og sætningerne er nogle gange lidt finurligt konstrueret, fordi de har et psykologisk formål (som der så fint står i indledningen) men så længe barnet falder i søvn, så er det vel lidt underordnet 😉

Hun foreslog, at han og du skulle tage alle de anker, der snurrer rundt i hovedet, og lægge dem i en kasse ved siden af sengen. “for når du er faldet i søvn og vågner udhvilet om morgenen, så har du svar på alle dine tanker” sagde Mor Kanin med fast stemme, til dig”

Bogen er til dels en guide til at hjælpe barnet med at slippe tankerne, slappe af og tillade sig at falde i søvn -altså simpelthen en slags meditation. Derudover tenderer det også en smule henad hypnose 😀

så træt og søvnig, så træt og så søvnig. Al legen, al søvnen og l den slags gør ham bare træt, lige nu

Men som sagt, så er der ikke nogen tvivl om, at den virker – i hvert fald på begge mine ellers meget forskellige børn. Den FÅR dem til at slappe af, og den FÅR dem til at falde i søvn -længe inden bogen er slut.

I indledningen til bogen står der en advarsel mod at læse bogen højt i nærheden af nogen, der sidder bag rattet i en bil 😀 – og jeg tror faktisk, det er meget godt – for jeg er selv endt med at sidde og gabe højlydt, når jeg læser den højt for børnene 😉

Bogen koster 100 kr, og du kan købe den lige her.

Kaninerne på billedet er fra Jellycat og har fulgt Fidusen, siden hun var spæd. De er simpelthen så bløde, lækre og vamsede og kan varmt anbefales som en barselsgave – i de små udgaver – eller som en genial julegave til lidt større børn. Du finder alle kaninerne lige her.

Bogen er modtaget med henblik på en anmeldelse.
Dette indlæg indeholder affiliatelinks – klik her for at læse mere.

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *