Gode idéer til nytårsmenuen søges

dessert

Vi skal igen i år holde nytårsaften med det dejlige vennepar, vi også havde som selskab sidste år.

Vi kender hinanden fra min mødregruppe med Trutten, og med tiden er der kommet endnu 2 børn til, og vores mænd er også blevet lukket ind i gruppen 😉

Vi sætter alle stor pris på god mad – og på at lave det – så maden er i højsædet nytårsaften, og det glæder jeg mig virkelig til! Sidste år fik børnene først en børnevenlig menu, og så blev de alle 4 puttet. Kl 20 sov de alle, og så kunne vi sætte os til bords og nyde en lækker voksenmenu.

Sidste år skulle jeg bl.a. stå for desserten, og lige netop på det punkt, er begrænsningens kunst enormt svær for mig, så jeg endte med en dessertsymfoni bestående af følgende:

Chokoladeballadehjerte a la Anne au Chocolat

Lakidsis fra Valdemarsro

En lækker rabarber creme brulee.

Inden desserten havde vi bl.a. fået østers, jomfruhummer og en stor god stek med alverdens tilbehør – min veninde er uddannet kok, så vi blev forkælet ud over alle grænser!

Vi har endnu ikke lagt os fast på årets menu, så jeg håber sådan, at du måske kan hjælpe med lidt inspiration. Hvad skal I spise nytårsaften i år – eller hvad fik I sidste år?

Og har I nogle erfaringer med gode – ekstra gode – steder hvor man kan købe en nytårsmenu udefra?

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

  • Åh sikke da en lækker inspiration til andres desserter du lige er kommet med…. man kan også altid være sikker på at finde gode sager hos de to…
    Både min mand og jeg er fra Sønderjylland så hidtil har nytårsmenuen bestået af det traditionelle med blandt andet grønlangkål – tung mad som vi dog kun spiser den ene gang om året så det har vi ikke rigtig veget fra… Men i år har vi besluttet os for at det skal være anderledes – vi skal holde nytår med et hold venner og der er i alt 5 børn så meget af det foregår naturligvis på børnenes præmisser… vi har valgt at gå en helt utraditionel vej og skal derfor have autentisk mexicansk mad. Jeg er selv helt vild med mexicansk mad og er også kokken den aften så vi skal have et udvalg af små retter – og mon ikke der skal nogle ægte mexicanske drinks til også…:) Jeg glæder mig til at vi skal prøve noget andet end det vi plejer.. er spændt på hvad i kommer frem til – mon du laver et indlæg om det? Godt nytår til jer – må i få et der er fyldt med glæde, hygge og godt selskab….

  • Vi fejrer igen i år nytår med gode venner – vi skiftes til at stå for maden, og i år er det vores tur. Men jeg gider ikke stå i køkkenet hele aftenen, så vi har bestilt fra Meyers. Maden derfra har jeg fået ved andre lejligheder – og det er SÅ lækkert, så håber det samme gælder nytårsmenuen 😉 Tvillingerne får noget lassagne eller lignende sammen med vores forret tænker jeg, så putter vi dem til vanlig tid omkring kl. 19 og så hygger vi voksne med dejlig mad 😀
    Tidligere har vi altid spist raclette og så en eller anden lækker dessert. Det er altså også lækkert, passer til alle smagsløg og så er det noget, man sidder og hygger med længe.

  • Vi bestilte udefra sidste år og igen i år bestiller vi mad udefra. Super meget lettere og billigere inden man får handlet ind. I år skal vi have 3 retter fra Cofoco

  • Vi skal have krabbebisque til forret, pyntet med krebs, østers, dild og en lille smule creme fraiche. Hovedretten består af kalvemørbrad, kartoffelpure med citron, persille og hvid peber, serveret med dampede små gulerødder i en marinade af frisk timian, hvidløg, citron, olie og hvidvinseddike, og en lækker sauce til lavet på kalvefonden. Desserten bliver en kold rabarber-jordbær suppe toppet med en skefuld lækker vanilleis. Og så hjemmelavet kransekage kl tolv selvfølgelig. 🙂
    Elsker altid at stå i køkkenet og lave netop denne middag, bruger gerne dagen før også på at forberede!
    Godt nytår, tak for en altid god blog!

  • Hmmm – har nu prøvet at skrive noget 3 gange men den tager kun de to første linjer med.
    Men bottom Line – vi bestiller fra Cofoco (i år dog hos TH Sørensen) samme menu men billigere. Umami er også virkeligt lækkert.

  • Hej igen tak for en super god blog 🙂

    Vi skal have jordskoksuppe Med lidt kameliseret jordskokker og karljohan svampe
    Næste ret
    Sauce blance med kammusling
    Næste ret
    Fish” and chip med estragon Mayo ( inspireret af vores nylige London tur.
    Hovedret oksemørbrad med pommes Anna portvin sauce og bagte rødløg
    Dessert timirasu
    Hjm kransekage kl 24 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *