Jubiii – vi skal til Sardinien – lige om lidt!

sardinien

Som jeg allerede har nævnt, så har vi i år ikke lagt planer for sommerferien, fordi jeg først havde brug for at få mit speciale afleveret, før jeg kunne begynde at planlægge den slags.

Vi har været meget i tvivl, om vi overhovedet skulle tage ud at rejse i år, fordi vi forhåbentlig snart skal ud at købe hus – og den slags kan man altid bruge lidt ekstra penge til.

Samtidigt så bor vi 4 mennesker i en lille lejlighed på under 70 kvm – og så er 3 uger altså lang tid at være hjemme – også selvom vi er ret gode til at bruge de åndehuller, der er her i byen i form af parker, strande osv. – og vi havde desværre ikke lige nogen i familie- eller vennekredsen, vi kunne låne et sommerhus af.

Så vi har flittigt fulgt med  hos diverse sites for afbudsrejser, og da vi forleden klikkede ind forbi Sun Tours, reklamerede de med en uge på Sardinien for to voksne og to børn for kun 10.000 kr – inkl flybilletter og hotellejlighed. Vi har så snuppet to uger i stedet, og de har altså stadigt en del voldsomt billige rejser her hen over de næste par uger kan jeg se.

For 6 år siden var min mand og jeg på Sardinien, mens jeg var gravid med Trutten. Det er noget nær den bedste ferie, jeg nogensinde har haft – det er i hvert fald den smukkeste rejsedestination, jeg har besøgt i Europa. Kridhvide sandstrande, helt blåt vand – og den mest fantastiske mad (deres egnsret er pasta med hummer 😀 ). Vi har bestilt to uger og skal rejse allerede mandag morgen – så jeg stresser en smule, for der er enormt mange ting, jeg endnu ikke har styr på som fx uv-badetøj til børnene, legetøj til stranden, nyt kameraudstyr til mig (det koster jo nærmest mere end vores ferie! – men er hårdt tiltrængt her til bloggen), leje af bil, planlægning af udflugter, sommerferielæsning til mig (noget af det bedste ved at være på ferie!), og så har jeg stadig en mailboks, der skriger på opmærksomhed.

sardinien

Vi skal bo i Alghero, som er en hyggelig gammel borgby, med de lækreste strande lige udenfor byen, og så regner vi  med at leje en bil i 5-7 dage, så vi kan opleve øen på egen hånd. Den er på størrelse med Jylland og der er SÅ mange smukke ting at opleve. Bl.a. vil vi, som da vi var af sted sidst, leje en båd en hel dag, så vi kan sejle rundt til en række strande, du kun kan komme til via båd.

Hvis du har nogle rejsetips til Sardinien, så send dem endelig i min retning!

Og så vil jeg også meget gerne have tips til leje af bil i udlandet. Bør man selv tage sine autostole med hjemmefra? – og kan man overhovedet det? – hvilke biludlejningsfirmaer kan anbefales? – og kan det bedst betale sig at vente med den del, til vi er ankommet?

Vi skal bo i en lækker 3 værelses lejlighed, så vi også kan sidde og hygge med vin og yatzy ( ja! 😀 ) om aftenen, når børnene sover – og så er der en swimmingpool, som er meget rar for Trutten, når Fidusen ligger og sover middagslur – det tror jeg nemlig stadigt, hun har brug for i varmen – selvom hun for længst har droppet det herhjemme.

Pizza og pasta, sol og strand – vi kommer lige om lidt!

Nørj hvor jeg glæder mig – og hvor er jeg glad for, at vi har besluttet os for at tage af sted. Det bliver godt. Det er jeg helt sikker på!

 

Comments

 1. Få lande er så strikse med sikkerheden og autostole, som os her i Norden. Vi var engang på Gran Canaria, hvor vi lejede en bil med autostol. Først kom de uden stol, så fik de hentet en babyautostol (vores søn var 1 1/2 år) og første i 3. forsøg fik vi det (delvist) som vi ville have det (autostolen havde set bedre dage, men passede trods alt til barnet…). Hvis I skal køre meget dernede, så ville jeg måske selv tage autostole med?! Måske jeres ældste barn er stor nok til at “nøjes” med selepude? Den er lidt nemmere at slæbe med:-)
  God ferie.

 2. Eeeej Lisbeth, hvor lyder det bare lækkert! Gid det var mig med TO uger sydpå. Rigtig god tur. Fandt I forresten en plejefamilie til katten? Ellers står jeg stadig ved mit tilbud 😉

 3. Ah, hvor er jeg misundelig på jer! Vi var i september i Alghero, der er så dejligt! Skal I bo på eucalipti? Der var vi, ligger lidt langt fra centrum, men dejlig (børnevenlig) strand. Vi kørte rundt i 3 dage og der er så smukt! Stintino strand kan anbefales og at køre langt med vandet fra Alghero til Bosa, hvor der er en borg med flot udsigt. Argentiera er kedelig og solnedgangen fra Tharros er magisk (der er bare meget lang hjem).
  Hvis du mangler en rejsebog så har jeg en til salg på dba

  • Ih tak for din besked Irma!
   Ja vi skal faktisk bo lige præcist der – hvordan er lejlighederne?
   Hvor lang tid tager det at gå ind til centrum ved selve murerne på borgen?
   Sidst boede vi lige ved Stintino stranden – fantastisk, men meget tætbelagt 😀
   Tusinde tak for tippet med Tharros – det må vi prøve!
   Vi har allerede både Politikkens og Lonely Planet, så vi er godt dækket ind med rejsebøger, men ellers mange tak for tilbuddet :)

   • Lejlighederne er helt ok, men forvent ikke det helt store. Vi brugte ikke rigtig køkkenet, udover køleskabet, men der var vel hvad man skal bruge. Brusekabinen var ret god, varm vand og en god bruser (havde regnet med 3 stråler koldt vand i hver sin retning). Hende i receptionen er sød til at hjælpe med tingene. Man skal betale for p-plads inden for komplekset, samt for airco. Pool’en er også fint. Der er kun wifi ved receptionen.
    Der er omkring 2 km til byen. Jeg synes der var lidt langt til at slæbe min gravide krop hen til, men ellers er det vel en fin gåtur. Der er i hvert fald barer på vej, hvor man altid kan stoppe for at få en drink.
    Og hvis du går til højre på vejen (væk fra Algero), er der tæt på en trattoria til at få en god kop morgenkaffe. 😀

 4. Og god tur!

 5. Åh skøn skøn Ø – og by. Jeg kan ikke komme på en mere pragtfuld perle end Restaurant Botteghina (http://www.labotteghina.biz/). De laver meter lange pizzaer (så bestil kun en til deling), de går ind for øko og lokalproducerede varer, og alt smager fantastisk på deres lille rustikke perle af en restaurant. Et sted man SKAL besøge i Alghero.

  Vi kørte selv rundt på øen, og havde lejet bil gennem Hertz. Bilen var helt ny og på kontoret stod der autostole, de så umiddelbart fine ud, men vi havde ikke børn med så kan desværre ikke sige andet end det. 😉
  Et sted jeg varmt kan anbefale er Orgosolo – vidunderlig lille by med det mest imponerende bykunst jeg nogensinde har set.
  Bosa er en gammel, farverig og fantastisk smuk lille by at vandre rundt i.
  Cagliari er også virkelig lækker, smukkeste strande og er dejligt udvalg af spisesteder.

 6. Fantastisk, nogle af mine bedste rejser har været til Sardinien, det er et helt igennem vidunderligt sted. Vi boede også i Alghero og det var skønt og meget børnevenligt. Vi boede ikke helt så langt ude som der hvor i skal bo, men næste og det tog ca. 25 min i slentre tempo.

  Der findes en lille bugt lige knap km ude fra Alghero (mod bosa) som har en helt fantastisk strand og restaurant, der skal i klart tage hen. Maden er skøn og der er fyldt med lokale. Det er en meget berømt restaurant, så man skal bestille bord om aftenen, men til frokost kan man sagtens bare komme. Stranden er også skøn med børn og min lille dreng endte med at lege med alle de lokales børn :-).

  Tip til leje af strandstole osv. På stranden ind mod byen, er at det godt kan betale at se sig lidt for, nogle af standudlejningerne er meget dyre, nogle meget turistede. Vi fandt en biks som primært lejede ud til lokale eller lokale turister og det var klart det bedste sted og billigste.

  Derudover er der ofte et omrejsende Tivoli som var ok og min søn var helt vild med toget.

  Maden er virkelig god i Alghero by, men skal lige se om jeg kan finde adressen på et par af de bedste steder senere.

  God tur

 7. Fantastisk. Var på Sardinien sidste år med vores 2 årige – hotelstandarden er noget lavere end på andre turistdestinationer var mit klare indtryk – eller måske blot italiensk standard :o)

  Alghero er jo en super-hyggelig by, man kan evt. tage tog eller bil til sassari ikke så langt fra, hvor der er lidt mere shopping, bl.a. zara, hvis man er til det.

  Strandene er perfekte og børnevenlige, og det vrimler med lækre spisesteder i den gamle bydel (tror faktisk aldrig vi har været på en ferie hvor det bare har været lækker mad hele vejen rundt som her).

  I år skal vi til Sicilien, så håber vi det er ligeså fantastisk.

  Rigtig god tur.

Speak Your Mind

*

« « Jeg sælger ud – børnetøj, graviditetstøj og mit eget tøj| Gode tips til ferielæsning og bøger til sommerferien » »