Gode tips til ferielæsning og bøger til sommerferien

boeger

Ferielæsning.

Findes der noget bedre end en god bog til ferien? – jeg elsker det, og før jeg fik børn, havde jeg altid én bog med for hver dag jeg var på ferie 😀 Min mand mener, jeg er tosset – men det er virkelig noget af det, jeg forbinder allermest med ferie.

Nå men jeg vil egentlig gerne have nogle gode tips til feriebøger.

Jeg er ikke så forfærdelig vild med krimier. Til gengæld er jeg tosset med bøger med konspirationsteorier a la Dan Brown – eller fx De Dødes Bibliotek  (som varmt kan anbefales). Jeg er ikke den helt store fan af chick lit men på den anden side skal det heller ikke være alt for tung læsning på sådan en ferie med børn.

Har du mon nogle gode bud ud fra mine besværlige kriterier? 😀

Comments

 1. Line B says:

  Den bedste bog, jeg har læst længe hvor jeg kom lidt ud over min comfort zone var denne bog.

  http://politiken.dk/kultur/boger/skonlitteratur_boger/ECE2070112/man-sluger-nyt-litteraert-familiedrama-og-bliver-rystet/

  Læs den, du vil virkelig ikke fortryde selvom den er helt anderledes end fx. Dan Brown genren.

 2. Hanne w says:

  En let læselig bog, der virkelig fanger:
  “Mig før dig” af Jojo moyes

  Den er bare helt fantastisk og virkelig fængslende 😀
  Mener bloggen – the insider har skrevet lidt om den engang :)

 3. Bum bum.. Har lige læst “Det sidste brev til din elsker” af Jojo Moyes. Ikke en lyserød chic-lit, som det lyder til, men en tankevækkende og smuk bog. Ellers er jeg en udpræget krimi-type 😉
  Kh Henriette // blondinemor.dk

 4. Dinosaurens fjer af Sissel-Jo Gazan. Jeg var helt grebet af den. Jeg skal læse krokodillens gule øje. Tror det er ret chick lit.

 5. Forbandede yngel!
  Bedste bog længe.

 6. “Julie” og “Amazonernes ring” – begge af Anne Fortier. Dan Brown med et romantisk touch. De er begge sindssygt spændende! Rigtig god ferie :-)

 7. Stine Sørensen says:

  Den 100 årige der sprang ud af vinduet og forsvandt og analfabeten der kunne regne – begge letlæselige sjove bøger, der er godt skrevet og gør så til sommerlæsning.

  I den lidt tungere ende kan mussolinikanalen anbefales.

 8. Lisbeth Glud says:

  Jeg kan varmt anbefale Elsebeth Egholms seneste “Kød og Blod”. Jeg er halvvejs og den er faktisk meget meget god. God, vedkommende historie hvor vi selvfølgelig følger Dicte og Co.- men der er sket en udvikling siden sidst man ikke lige havde regnet med: Dicte er ved at gå ned med flaget. Temaet er voldtægtsofre; hvad sker der med dem – bagefter.

 9. En mand der hedder Ove fik mig både til at le, græde og tænke over livet. Og så er det ikke tung læsning, hvilket altid er et hit når man rejser med børn. Man kan sagtens lægge den fra sig, lave sandslotte og så vende tilbage igen. Uden at skulle læse forfra. God ferie :)

  http://www.plusbog.dk/en-mand-der-hedder-ove-fredrik-backman-9788771373349/?gclid=CjkKEQjwia-dBRC07eeatYGe-78BEiQArZhbgPv0nIkCsLaCZSvZzWIftuB-ERPJh6BCVMLxXWzJUjzw_wcB

 10. Anne Sofie says:

  – og efter du har læst Dinosaurens fjer, så nyåbnet lige Svalens graf, af samme forfatter. Helt fantastiske begge to!
  Kan også virkelig anbefale ‘og sådan blev det’ af Maren Uthaug!
  God ferie :)

 11. Anne Sofie says:

  Nyåbnet = snup !!! 😉

 12. Christine says:

  Rum af Emma Donoghue er virkelig god. Og tankevækkende.
  http://www.litteratursiden.dk/anmeldelser/rum-af-emma-donoghue-0

 13. Jeg har “Bjergene gav genlyd” der ligger og venter på at vi får ferie. Men jeg var også stor fan af Drageløberen og Under en strålende sol af samme forfatter (Khaled Hosseini).

 14. Jeg har det på nøjagtig samme måde, selvom mine børn nok skal være lidt større, før jeg igen kan tage en bog med for hver dag på ferie 😉 Jeg har vist ikke lige et interessant bud ud fra kriterierne lige på stående fod, men takker for mange gode forslag her i kommentarfeltet!

Speak Your Mind

*

« « Jubiii – vi skal til Sardinien – lige om lidt!| Den smukkeste sommerkjole fra Wheat er på udsalg » »