Hvor skal vi rejse hen på sommerferie?

sommerferie

Vores sommerferie i Frankrig for to år siden.

Vi plejer altid at planlægge vores sommerferie i rigtig god tid. Dels af hensyn til mig, som gerne vil have styr på tingene. Dels af praktiske hensyn – men især også fordi noget af det gode ved en sommerferie, er al den tid man bruger på at glæde sig og planlægge det hele sammen.

I år har vi slet ikke styr på noget i den retning. Mit speciale har simpelthen fyldt så meget, at jeg ikke kunne overskue at planlægge ferie sideløbende – og jeg har hele tiden været lidt nervøs for, om jeg mon ville få afleveret her til 1. juni, eller om jeg ville vente helt til 1. september, som faktisk er den frist, jeg havde på min specialekontrakt.

Men NU er det afleveret, så nu kan vi endelig begynde at planlægge og glæde os til vores sommer sammen. Min mand har ret stor fleksibilitet mht hvornår han holder ferie, så det har vi faktisk ikke en gang planlagt endnu – så hele sommeren står åben for os – 3 ugers fri leg.

Vi har lavet lidt af hvert de seneste år i sommerferien.

For 3 år siden var vi i Tyrkiet med min svigerfamilie med en helt nyfødt lille Fidus og en 2,5-årig Trut, der ELSKEDE solen, varmen og swimmingpoolen.
For 2 år siden var vi til bryllup hos Manja i Frankrig, hvorefter vi kørte videre til Sydfrankrig, hvor vi havde lejet en lejlighed gennem Airbnb, og vi nød den franske atmosfære i en lille hyggelig havneby.Sidste år var vi i Spanien med Bravo Tours, hvor vi nød godt af all inclusive konceptet og i sensommeren var vi med min Far og hele familien i Tyrkiet på badeferie.

I år er vi faktisk helt på bar bund. Vi er fristet af tanken om kørselvferie til Italien eller Frankrig, fordi vi begge har dyrket den ferieform med vores forældre som børn – og der ER altså bare noget hyggeligt over sådan en tur. Italien er MIT land. Jeg har boet der af flere omgange, og jeg elsker den italienske kultur og mad. Min mand er til gengæld frygtelig Frankofil og han er i sit es, når han sidder på en bistro med et glas god vin eller en kop kulsort kaffe.

Samtidigt er jeg også lun på tanken om en charterferie. Det er nemt, enkelt og med succesgaranti – og så kunne det være, at jeg kunne lokke min søde mor med os på ferie, så børnene også kunne hygge sig med hende.

I en helt anden boldgade har vi også overvejet, om vi skulle tilbringe hele ferien her i Danmark, hvor vi simpelthen får rest landet rundt og besøgt nogle af alle de skønne attraktioner, vi har herhjemme. Men jeg vil bare så gerne være sikker på godt vejr – og det er der trods alt lidt større chancer for, hvis vi tager sydpå.

Så nu vil jeg gerne høre, hvad DU skal i sommerferien? Jeg håber, I kan komme med et godt fif til en helt bestemt destination, et helt specifikt hotel eller en særlig ferieform, I skal afprøve i år.

Comments

 1. Vi har kun lige planer til 4 dage, men de står på Legoland, Givskud zoo og Lalandia, da jeg har en fætter der arbejder hos Lego og dermed bor i Billund, så har vi fået lov til at låne hans hus 😀 Men lige i det område kunne man jo nok planlægge en uges ferie 😉

 2. Vi er jo netop kommet hjem fra 8-9 dage i Italien – på semi kør-selv ferie. Vi tog biltoget fra Hamborg til Insbrück og kørte videre til Verona derfra. Vi kørte hele vejen hjem, dog med et længere stop i Luxembourg. Vi synes, at køreturen til og fra Italien er alt for lang og det kommer vi ikke til at gøre igen. Vi skal helt sikkert tilbage til Italien igen, men næste gang bliver det med fly og lejebil.

  Nå, men det jeg egentlig ville var at anbefale et helt fantastisk B&B i Norditalien, ca. 20 km. fra Verona – http://www.magioca.it/eng/relais/index.html. Det er en gammel vingård med 6-8 værelser, Mamma står i køkkenet og laver den lækreste morgenmad. Huset er fyldt med charme, detaljer og man føler sig hjemme. Skøn stor have til og en pool. Der er intet at tage sig til, bortset fra at bare være og nyde. Vi brugte tiden på at lege og svømme, ingen udflugter eller andet. Vi havde to overnatninger med drengene, og vi forlod kun stedet for at spise til aften. Bemærk dog at de reelt ikke har frokost, vi lavede dog en aftale med dem om at Mamma ville lave lidt til os efter behov, men drengene spiser ikke specielt meget i vores ferier og ovenpå den lækre morgenmad, så var det slet ikke nødvendigt. Vi kunne formentlig godt havde været der en enkelt dag mere, uden at drengene ville synes at NU blev det altså for kedeligt. Men for os alle fire så er det bare utrolig dejligt at have sådan et “break” i vores ferie, hvor der ikke er alle mulige aktiviteter og en masse mennesker. Det er dér hvor vi er rigtig sammen, og vi elsker det.

 3. Camilla slangerup says:

  Jeg ville rigtig gerne til jesperhus. Det sku være lækkert til små børn.
  Men tænker en tur til Astrid lindgrens verden ville være super. Ca 20 min fra Astrid lindgrens verden ligger Emil fra lønnebergs gård og villa villakulla, hvis de ægte huse trækker

 4. Prøver lige igen – fik kludret i det: Bedste og mest børnevenlige charter får du med Spies. Tjek Sandy Bay Beach på Cypern. Stor anbefaling herfra!

 5. Louise says:

  Vi har lejet en lejlighed i Nice og skal derned i 17 dage med vores, til den tid 9 mdr gamle, datter. Vi elsker Nice med den gamle by, havet, og alle de lækre madmarkeder. Og en lejlighed giver os mulighed for at tage det på Andrea’s præmisser, samt få lavet en masse lækkert mad :) vi flyver derned.
  Måske i kunne gå på kompromis og bo tæt ved den fransk-italienske grænse? Toscana er da skønt :)

 6. Anna Kronborg says:

  Vi tager til Toscana til september og kører selv – vi er begge på barsel, så vi har masser af tid til turen frem og tilbage. Vi skal til det skønneste feriested – I Cancelli, det er børnevenligt og voksenvenligt og i god afstand til spændende byer som Firenze og Siena, hvis man er til den slags – det kan varmt anbefales! Hilsen Anna

 7. Louise says:

  Hey. Så skal I da kombinere Italien og Frankrig. Vi flyver til Nice med vores to børn, lejer bil og kører ind i Italien (Ligurien), hvor vi har lejet et hus. Tilbage til Nice, inden vi flyver hjem. Så er alles behov opfyldt. Og det er stadig muligt at finde relativt billige flybilletter til Nice :-)

Speak Your Mind

*

« « Vind de geniale Swim-Fin svømmebælter| Udsalg hos Poppy Rose – få samme kjole som Prinsesse Isabella » »