Guide til at reparere en ødelagt øjenskygge

20120926-132517.jpg

Kender du ikke dét, du har en yndlingsøjenskygge eller pudder – og pludselig, bang, så er den havnet på gulvet og er slået i tusinde stykker? Det sker i hvert fald jævnligt for mig – og især nu, hvor jeg har en lille Fidus, der synes min make-up taske er forfærdelig spændende at snuse i.

 • Men faktisk er det forholdsvis enkelt at fikse det:
 • Sørg for at hele pudderen/øjenskyggen er pulveriseret, så der ikke er store klumper
 • Så hælder du en lillebitte smule alm. husholdningssprit ned i pulveret – ikke så meget, at det svømmer rundt, men nok til at samle det.
 • Lad det meste af spiritussen fordampe
 • Tag en mønt eller andet, der passer ned i emballagen og pak det ind i et sterilt stykke stof eller fx husholdningsfilm/Vita Vrap og brug den til at presse pulveret helt tæt sammen
 • Vent på at det sidste spiritus fordamper
 • Glat overfladen ud – og vupti – så er din øjenskygge eller pudder helt som ny :)

 

20120926-132559.jpg

 

Comments

 1. Ej, hvor smart Lisbeth! Det tip kunne have reddet mig fra at smide mange øjenskygger ud. Det er hermed skrevet bag øret :)

 2. smart! tak for tippet!!

 3. Ej, hvor smart!!! Det anede jeg godt nok ikke. Det skal jeg huske.

 4. Orv, det er smart. Det vil jeg huske næste gang jeg smider en øjenskygge på gulvet…for det sker helt sikkert ! :-)

 5. Det er da ret smart! Hvor dælen har du fundet ud af det? Jeg har smadret lidt for mange skygger og blushes, og gjorde det igen på min rejse til Kbh. i weekenden (ja, farligt sted åbenbart!)….tror ikke den kunne tåle rystelserne i min lille trolley. Vil helt sikkert prøve det snarest! Tak for tippet!

  • Ja så er det da oplagt at teste!
   Jeg hørte det første gang for længe siden, men har først lige fået det afprøvet i sidste uge – og det virkede helt perfekt, må man sige :)

 6. Tanj Jensen says:

  Er jeg den ene der synes at sprit ikke lyder så godt at putte på øjnene, i form af en øjenskygge? s;

  Mvh. Tanja.

 7. dinalind says:

  Kan dette også bruges, hvis man har en løs glimmer(købt Sådan) og gerne vil have den fast :)?

  • Godt spørgsmål – men det tror jeg faktisk umiddelbart ikke. En alm. øjenskygge er jo lavet så den “klistrer” sammen – og dermed kan den godt komme til det igen. Det tror jeg ikke, du kan få en løs øjenskygge til, desværre.

 8. Mathilde says:

  Det her er sikkert et helt absurd dumt spørgsmål, men hvordan ved man at spritten er fordampet? :)

  • Jamen så er al væden ganske enkelt væk – fordi det er ren alkohol. Så når spritten er væk, så er der ikke mere væske :)

Speak Your Mind

*

« « Næste stop: Guadeloupe| Fokus på Armor Kids » »