Fif til at amme i en kjole

Som jeg vist før har nævnt, så er jeg ikke særlig stor fan af decideret ammetøj – jeg synes simpelthen, det minder om noget fra et godt gammeldags postordrekatalog, og desuden har jeg allerede med graviditetstøj været ude at investere i tøj, som kun skal bruges i en begrænset periode – så i stedet for at gøre det endnu en gang, så vil jeg hellere tilpasse mit almindelige tøj, så det kan bruges til at amme i.

Det er jo forholdsvis nemt at amme i en løs tunika, en skjorte med knapper og lignende – men en kjole er straks en anden sag.

Jeg ville dog være ked af slet ikke at kunne bruge mine kjoler, især nu hvor solen, som har været længe ventet, endelig titter frem.

Jeg har derfor taget en lang tanktop (Sue Long fra Samsøe & Samsøe) på indenunder kjolen – og når jeg skal amme, så hiver jeg op i kjolen og ned i det øverste af tanktoppen. På den måde kan man nemt amme diskret – uden at flashe hverken bryst eller maveskin. Det kræver dog, at kjolen er forholdsvis løs – men mon ikke også, det er den type kjoler, man føler sig bedst tilpas i kort tid efter en fødsel? 😉

Kjole: American Vintage -.- Cardigan: All Saints -.- Tørklæde: Malene Birger -.- Tanktop: Samsøe & Samsøe -.- Flats: Zara

Comments

 1. Det lyder rigtig smart! Jeg har selv tænkt på at gøre noget lignende, og har være på jagt efter tá krops med knapper i – mest fordi dem jeg har nu er for stramme til bare at hive ned i. Kender du evt. til nogen?

  • Lisbeth says:

   Nej ikke umiddelbart faktisk – men toppene fra Samsøe & Samsøe er så elastiske i stropperne, at de sagtens kan hives ned :)

 2. I øvrigt har jeg også brugt det ammetøj, som jeg alligevel har købt, som almindeligt tøj. Det kan sagtens gå, synes jeg. Det er jo kun mig, der kender til den ekstra feature ved tøjet 😉

  • Lisbeth says:

   Det har du helt ret i – jeg har bare haft så forfærdelig svært ved at finde ret meget ammetøj, som også var fint at se på…

 3. Jeg gjorde det samme sidst jeg ammede.. 😀

  Ellers kan jeg også anbefale de lange toppe som Pieces har. De er seamless, og i noget microfiber agtigt stof, så de er super strechty, og meget nemme at hive ned i!

 4. Har ammet på præcis samme måde. Endnu en gang må jeg prise samsøe for deres gode kvalitet og alsidighed…

  • Lisbeth says:

   Ja det er nemlig genialt!
   Det er stort set kun meget tætsiddende kjoler, jeg ikke kan bruge lige nu – ellers fungerer alt i min garderobe fint til amning, så længe jeg har Samsøe toppene på indenunder :)

 5. Jeg købte lange ammetoppe med spagettistropper fra boob. Et par i sorte og et par i hvide, som jeg havde under alting. Det var ikke den store udskrivning.

  Men jeg måtte til gengæld eje denne super flotte kjole i det lækreste jersey:
  http://purlogpersille.dk/shop/draperet-ammekjole-fra-6223p.html
  (Jeg har den dog i mørkegrå).
  Jeg elsker bare det hele ved den, og selvom jeg nu er stoppet med at amme, bruger jeg den stadig enten med bare ben om sommeren, eller med tykke strømpebukser om vinteren.

  Jeg har også en ulden strikkjole med sorte og hvide tværstriber og pyntelommer foran i lilla fra Milker.
  Den fandt jeg secondhand på Trendsales og har brugt den super meget, også efter jeg er stoppet med amningen.

  Så de fine ammekjoler findes altså derude i disse tider. Det var straks mere problematisk da jeg fik mit første barn i 2004. Der var netshopping (og blogs) en by i Rusland

  • Det er også nogle fine kjoler, du har fundet dér – og når man endda kan finde det billigt på TS, så føles det heller ikke helt lige så dumt at købe ammetøj, synes jeg…

 6. Det er denne kjole fra Milker som jeg fabler om… min er bare sort/hvid og med mørkelilla lommer:
  http://mestforgravide.wordpress.com/2010/09/15/ammekjole-i-uld/

 7. merete bøye says:

  Men hvis man hiver kjolen helt op over brystet, så kommer man vel til at blotte trusser eller strømpebukser? Og det har man måske ikke så meget lyst til uden for rammerne af sit soveværelse.

  Eller har jeg helt misforstået, hvad det er, tricket består i?

 8. merete bøye says:

  Jeg mener: det skal godt nok være en meget lang tanktop, hvis det skal komme til at se tækkeligt ud – til midt på låret eller deromkring.

  • Netop dem, jeg nævner – Sue Long fra Samsøe og Samsøe – er også så lange, at det reelt mere er en kjole, så selvom man er meget blufærdig, så fungerer de rigtig godt til formålet :)

Trackbacks

 1. […] jeans, og jerseytoppe fra Samsøe Samsøe. De kan anbefales. Perfekte til at amme i. Se fx her: Ammevenlige kjoler | It's Fashion, Baby! min schatzenbassen mini schatzenbassen 15.2.12 Svar med citat var […]

 2. […] man kan hive ned. Eller løse kjoler, hvor man har en stram top indenunder, som foreslået her: Ammevenlige kjoler | It's Fashion, Baby! Sælger sommerkjole med plads til mave og Mamalicious-badedragt – indlæg 6: […]

Speak Your Mind

*

« « Sonia Rykiel vibes over Norlie babytøj| Prinsessen på Ærten » »